Eleda Stadion, 2022-09-11 17:30

Malmö FF - IFK Norrköping
2 - 1

Fem snabba - MFF - Norrköping: Årets hetaste kväll på stadion

Det såg ut att skita sig igen. Tidigt underläge, två nyckelspelare skadade redan före halvtid. Missad straff. Dagens tema är det röda laget mot det blå laget. I den här matchen var de blå överlägsna. Efter detta är det fritt fram att drömma igen.

Det allsvenska hoppet lever igen
Tabelläget såg helt hopplöst när vi gick in i denna omgång. Då känns det fint att tag igen tre poäng på AIK och två på både Hammarby och Djurgården. Åtta poäng till serieledning, fyra till säkrad Europaplats, och blott två till den där fjärdeplatsen som ger en bonuschans till Europaspel om något av årets topp tre vinner cupen nästa vår.

Vändning
Inför denna match hade under årets Allsvenska mästarna bara förmått en ynka poäng när man släppt in matchens första mål. Mot den bakgrunden var vi många som stönade rejält när Norrköping fick ett enkelt ledningsmål redan i andra minuten.

Idag  fick vi dock se både en insats och ett utfall vi varit svältfödda på. Ganska direkt efter Ortmarks ledningsmål tog hemmalaget ett resolut tag i taktpinnen. Det skapades flera fina lägen under återstoden av halvleken. När bolluslingen inte gick in skruvas trycket upp efter paus och det var lätt overkligt att det inte blev något hemmamål i inledningen av andra. Inte ens en missad straff från Kiese kunde förstöra festen idag.

Isaac revanscherar sig genom att ensam i straffområdet hålla i länge, länge innan han släpper bak till Zeidan som dundrar in kvitteringen, och bara någon minut senare tar han hårt trängd ner en briljant chip i djupled från Pena och placerar in det som skulle bli segermålet.

Pena
Ingen kan säga annat än att det är spännande att vara på match när vår peruanske landslagsman spelar. Discoverys studio ägnade en del av halvtidspratet till att gå igenom hur han missat att fånga upp Jacob Ortmark när denne ensam kunde rulla in 0-1. I andra halvlek var han centimetrar ifrån att upprepa torsdagens bedrift att ge bort en straff med en onödig glidtackling.

Men jävlar vad han bidrar på andra sätt. Mot en svag motståndare som Norrköping är han värd så mycket med sin förmåga att trä in bollar. Killen hade kunna haft fyra assist idag, men fick nöja sig med ett till segermålet. Ser inte att någon annan in Allsvenskan hade kunnat klämma in denna korta chip på den minimala ytan bakom bortalagets backlinje men utom räckhåll för målvakten Oscar Jansson

Helvetet med skador
Skadelistan har som bekant blivit betydligt kortare på sistone. Nu haltade dock kapten Christiansen ut i första halvlek med vad som såg ut att kunna vara ännu en muskelskada. Precis när han äntligen börjat hitta formen.

Samma har gällt Niklas Moisander, som mot Braga visade hur oerhört värdefull han kan vara. Även han fick lämna redan under första halvlek, och rapporterna säger att det är främre korsbandet som är skadat – risken är tyvärr stor att detta blir 37-åringens sista match i karriären.