Eleda Stadion, 2022-08-14 15:00

Malmö FF - Sundsvall
3 - 1

Fem snabba MFF - Sundsvall 3-1
1-0!

Fem snabba MFF - Sundsvall 3-1

På papperet kan det inte bli lättare. Anders Georgson ville se attack och kontroll från start. Det fick han. 35 minuter då det gick att bli orolig över att vi inte skapade så mycket farligheter. Sedan stack Lasse fram till Zeidan som stack in till Birma och Malmö stack ifrån.

Startelvan
Omsättningen på spelare mellan matcher fortsätter, vilket inte behöver vara fel. Rimligt också att Georgson väljer att hålla uppställningen 433 konstant mellan matcherna. AC, Ceesay, Ola och Knudsen hörde till dem som saknades. Oroväckande på sätt och vis att Larsson, som tydligen håller på att säljas går före Knudsen som högerback.

Bra insatser av de som är på väg bort
Eric gjorde en riktigt fin match, serverade Kiese på guldbricka till 3-0 efter en dribbel-räd på kanten. Kanske vill han visa potentiella köpare något extra. Fick en extravarm kram av kapten Christiansen efter slutsignal. Det sista vi fick se av den sympatiska Gästriken? Även Veljko Birmancevic stod för en starkare insats än på länge. Väldigt aktiv, inblandad i mycket och ett fint mål. Vann boll mot  tunge Forrest Lasso på ett briljant vis i första, och gav Zeidan ett öppet läge.

Den otacksamma nio-rollen
Med bara en anfallare kan ett lag lättare få övertag på mittplan. Det kan vara en bra taktik, men det är sällan lätt att vara ensam anfallare. Minns all kritik mot Olivier Giroud när Frankrike vann VM-guld 2018. Minns kritiken i Malmö mot Isak Kiese Thelin 2020 och Antonio Colak 2021. Båda gjorde trots allt 14 allsvenska mål var medan laget vann guld. Något måste det ha varit som ändå fungerade. Rollen är otacksam, särskilt när laget inte riktigt får till spelet. Nian ska ligga högt upp, men när det som i år inte kommit mittfältare löpandes in i boxen blir det inte lätt att spela boll för nian. Därför extra roligt att Kiese fick göra två mål idag, det första efter en riktigt fin löpning.

Skadenojor
Även om klubben uppger att man inte haft fler spelare justerade än i fjol har skadorna varit ett diskussionsämne denna säsong. Lätt att bli nojig. Varför startade inte Dennis, sitter känningen från i juni fortfarande kvar? Och varför gick Lasse ut i halvtid? Zeidan haltade ut och tog sig åt ljumsken i andra halvlek.

Spelglädje
Spelet flöt på rätt bra i första halvlek, kontrollerad dominans utan att sprudla. Med 3-0 i ryggen blev den andra halvleken stundtals en kavalkad av missade chanser. Det går absolut att klaga på skärpan. Men med tanke på den press som laget befunnit sig i en period var det nog viktigare att killarna för första gången på länge såg ut att ha riktigt roligt.

 

Stefan Sjöström@DrSjostrom2022-08-14 17:23:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?