Fem snabba Mjällby AIF - Malmö FF 2-2
Poängförlust

Ingen Ola eller Isaac

En stor del av Malmös offensiv saknades mot Örebro också, skulle säga att det märktes mer i den här matchen än mot Örebro. Speltyperna som ovanstående är saknades i denna matchen och det är också spelare som bryter mönster på ett helt annat sätt.

Mjällby är bra

Jag kunde inte bestämma mig om det var Mjällby som var bra eller det var Malmö som var usla. Jag bestämde mig för att det troligtvis var Mjällby som gjorde det bra och följde sin spelplan. Första halvlek är Malmös sämsta sedan matchen mot Elfsborg men Mjällby gör mycket saker bra istället för som mot Elfsborg när Malmö inte gjorde något rätt.

Dalande form

Idag var nog Anels sämsta match sedan återkomsten, Berget var inte likadan som tidigare matcher och en sån som Nalic hade vissa svårigheter att komma in i matchen. Uppställningen som sådan var oerhört intressant men det var lite för många spelare som inte riktigt levererade på sin vanliga nivå. Måste även nämna en sån som Marko, han gör inte heller en bra match och missar på Mjällbys andra mål och tappar en del bollar som bara ska vara hans. Ger inget tryggt intryck överhuvudtaget och försvaret blir sämre som en konsekvens.

Slut på sviten

Allt gott måste ta slut och efter första halvleken var jag helt övertygad om att det skulle bli förlust för så uddlösa var Malmö i första. När Mjällby sedan gör 2-1 med mer eller mindre sitt första skott på mål kändes det bara förjävligt. Magkänslan inför matchen var inte bra och tyvärr blev den bekräftad när vi ser till resultatet som sådant.

Straffen

Vi kan ärligt talat bara strunta i att söka och få straffar. Vi är usla på straffar och numera verkar det ha satt sig i allas huvuden. Det kommer inte fungera för Malmö att fortsätta missa straffar för att det kostade poäng förra året, det kostar poäng denna säsongen. Oavsett om målvakten gör en bra räddning eller det bara är en dålig straff så måste det bli bättre.