Fem snabba Sirius - MFF
Först snyggt inlägg till Ola vid ledningsmålet, sen satte han själv (första) spiken i kistan med fyran. En bra dag för Berget!

Fem snabba Sirius - MFF

Resultatet speglar inte riktigt hur det såg ut på planen, men skit samma - en stor vinst är alltid gött!

Det satt (onödigt) långt inne 
Den som bara ser resultatet kan tro att det var så jävla enkla tre poäng men det är väl ganska långt från sanningen. Dom gillar verkligen att hålla oss på halster vårt MFF. Vi bjöds på en vändning men Sirius kom igen. Men med lite spelmässiga förändringar, ett trippelbyte och ett Sirius som började tröttna lite på slutet vände det till slut och efter 3-2 målet kändes det ganska klart. Jag kan konstatera att jag borde lyssna på min son, som uppenbarligen har bättre nerver än jag. När Sirius tog ledningen sa han bara lugnt. "Mamma, vi vet ju att det här hände mot Kalmar också. Dom tog ledningen på straff men vi vann ändå". Efteråt konstaterade han bara: "Precis det jag sa". Jag får se till att lyssna lite mer på honom tror jag. Får nog färre gråa hår då. 

Långa inkast är ju riktigt trevliga 
Jag har sett en hel del matcher i danska ligan där flera lag har specialister på långa inkast. Jag har aldrig gillat det, tyckte det resulterade alltför sällan och mest stör tempot i matcherna, och det används också en del för att dra ut på tiden av lag som leder. Det jag såg av Knudsens långa förra säsongen gjorde inget för att ändra min åsikt, men för närvarande är det ju svårt att tycka illa om dom. I år har Knudsens långa inkast verkligen blivit ett riktigt farligt anfallsvapen för oss och resulterade ju idag i ytterligare ett mål. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. 

Fotbollsgodis
Oj vilket härligt mål trean var, inte bara för att det gav oss ledningen men för att det var riktigt läckert! Det inleddes med en lång fin inspark från Johan till Berget, som efter att ha rusat fram på kanten slog ett inlägg till Ola vid bortre stolpen. Ola kallade det "flax" och "det enda han kunde göra" men det var snyggt oavsett: Ett tillslag bak in i mitten till Isak som smällde in den i mål. Oj som det vrålades här hemma. 

Inte bara löpmningar och inlägg från JIB
På slutet, när Sirius började tröttna lite kom Jo Inge Berget fram gång på gång på sin högerkant och slog flera fina inlägg. Säkert var det ännu ett sådant Siriusbackarna väntade sig när han kom framrusande ännu en gång i nittionde minuten. Men icke - den här gången avslutade han själv och satte säkert bollen i mål. Viktigt för honom själv tror jag men också viktigt för laget. Att han hotar både genom att  spela fram andra men också som målgörare gör honom svårare att försvara sig mot. En riktigt fin andra halvlek för Berget idag. 

Smolk i glädjebägaren
Strax efter "godismålet" satte sig Dahlin ner och fick behandling. Direkt efter match lindades hans lår hårt. Inför säsongen skrev jag att Johan skulle bli vår viktigaste spelare bland annat för att målvaktpositionen är den där vi inte har någon vettig backup. På torsdag stundar cuppajävelfinal och det känns allt annat än tryggt att se Johan med krämpor bara några få dagar innan. Ber en bön att det mest är förebyggande och att han har gott läkekött.
 

Åsa Flykt2020-07-26 19:48:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?