Studenternas, 2022-08-07 15:00

Sirius - Malmö FF
2 - 1

Fem snabba Sirius-MFF: Tappad ledning

Nystart. Klar seger i Europakvalet i torsdags. Bortamatch mot det ”naiva” Sirius, som vi alltid vinner mot. Tidigt ledningsmål. Men det här blev inte roligt.

Effekt av tränarbytet?
Häromveckan skrev jag en krönika om att forskningen tyder på att det knappast lönar sig att byta tränare under säsong. Även om det gick bra i Andreas Georgsons debut som interimtränare mot svaga Dudelange, fick vi i hans första Allsvenska match se att ungefär samma brister finns kvar. Det positiva skulle väl vara att vi ändå skapar chanser.

Ledning
Liksom mot Sundsvall borta tog Malmö ledningen relativt tidigt. Men Malmö har egentligen aldrig känts trygga i ledning denna säsong. Vi hade en stark period i samband med ledningsmålet, men det var inte alls orättvist att Sirius tryckte in en kvittering precis innan halvtid. Sedan blev det en svängig och okontrolerad andra halvlek som kunde slutat hur som helst. 

 Mohammed Buya Turay
Hur långe kan vi få vänta på att klasspelaren Buya hittar formen efter att bara spelat ett par matcher i år? Startdebuten lovar gott, trots att han fick spela på en något ovan position på vänsterkanten. Missade förvisso en riktigt bra chans men var oväntat fin i spelet. Och sprang inte offside lika ofta som ryktet gjort gällande.

AC
Vår kapten letar efter formen. Det har varit en sanning att Malmö har svårt att vinna utan AC på plan. Nu är han med, men han är inte sitt bästa själv.

Årets miss
Veljko Birmancevic har kämpat med formen. Idag kommer han in halvvägs i andra halvlek. Syns inte av så mycket förrän i minut 87, då han presterar det som måste bli säsongens miss. Efter ett Ceesay-inspel från kanten får Birma öppet mål från tre meter och lyckas skjuta högt över.

Stefan Sjöström@DrSjostrom2022-08-07 17:07:38
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?