Fem snabba Varberg - MFF
Det blev en del hårtorkar från Johan idag

Fem snabba Varberg - MFF

Ännu en match som slutar med poängtapp och besvikelse.

CL-baksmälla återigen 
Inför matchen pratades det en del om att MFF lyckas sämre i matcher direkt efter Eurpoaspel. Den här matchen förstärker väl den tesen. Emellanåt glimtade det till och man kunde se vad MFF kan prestera men större delar av matchen såg det trögt, förvirrat och onödigt omständligt ut. 

Vintsnabb och livsfarlig motståndare
Varje gång Varbergs Matthews fick bollen i fart fick man hjärtat i halsgropen - och det var ju en hel del gånger. Det hjälpte liksom inte att MFF-försvararna ibland hade ett par minuter tillgodo på honom, han bara rann igenom. Vi ska nog tacka såväl Johan Dahlin som högre makter att han inte gjorde mål...

Inte bara hårtorkar 
... För han gjorde en del fina räddningar idag Dahlin. Men han inte bara sågs, han hördes också. Han blev vansinnig på Matthews i situationen där Varbergs-spelaren blev varnad för filmning. Han var också flera gånger ordentligt förgrymmad på sina försvarare emellanåt, vid ett tillfälle när han zoomades in kunde man se honom vråla: Det är så j-a dåligt!.Efter matchen gick han också bort och pratade med besvikna och upprörda supportrar. (Jag har i och för sig ingen aning om vad han sa, men det såg ut att gå lugnt till). 

Vi tappar greppet igen
Jag tänker inte prata om tåg som gått. Det har varit tydligt i årets allsvenska att det inte går att ta ut något i förskott för något lag. Men, återigen har vi slarvat bort möjligheten att avgöra själva och måste lita till att andra gör misstag. 

Frustrerande är bara förnamnet
Vi har många väldigt bra spelare i vår trupp. Och vi har sett vad de kan åstadkomma tillsammans när de spelar på topp. Därför är det så enormt frustrerande att se laget såhär. Att vi i många matcher har stort bollinnehav men inte lyckas ta oss fram till mer än enstaka målchanser. Att vi inte lyckas stänga matcher där vi har ledningen utan man måste sitta och vara nervös in till slutet eftersom vi också släpper in alldeles för enkla mål. Kan vi vända det här under de avslutande matcherna? Det finns väl egentligen inte mycket just nu som tyder på det. Men jag vägrar ge upp hoppet - ny match och nya tag på onsdag.

Åsa Flykt2021-10-24 19:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?