Fem snabba Varberg-MFF
En påg som inte bara kan göra mål utan även mål på straff.

Fram till matchen hade min dag mest bestått av saker som gått snett vilket inte gav nån vidare magkänsla, även om jag självklart rent logiskt fattar att mina små livshändelser inte påverkar Malmö FF. Är därför väldans tacksam att pågarna såg till att visa direkt var skåpet och alla andra möbler ska stå

Ettan kom, tvåan kom, trean kommer...
Att fortsätta ramsan med "såsmåningom" som den går blir ju "en smula" missvisande. Inget av de passande orden som "direkt", "omgående", meddetsamma eller omedelbums rimmar väl i sången men det kan vi väl bara strunta i. Innan matchen pratades det om att Varberg är målsnåla hemma och att ett tidigt mål kunde vara viktigt. Det tog MFF fasta på med råge och slog till med mål i tredje, femte och elfte minuten.

"Det är roligt att vara spelare i MFF just nu"
Så sa gamle favoriten Anders Andersson en bit in i första halvlek och det är väl en av de saker som jag, förutom serieledningen, är skönast att se just nu. Att spelarna, hela laget, njuter av livet på planen just nu. Ja, det är kanske lätt att säga med sex raka segrar i ryggen. Men det har synts hela säsongen och vuxit successivt. Det känns som att man med Rydström snabbt hittat en trygghet och säkerhet i spelet. Man kan väl konstatera att det även är roligt att vara supporter till MFF just nu. Det är bara att njuta, utan att ta ut nåt i förskott.

Ytterligare ett steg
Även mot Hammarby hade vi en 3-0 ledning i paus, men då tycktes spelarna slappna av lite just efter paus, släppte in ett mål och släppte därmed också onödigt in Hammarby i matchen. Så var det inte idag. Nej, idag fortsatte man trumma på framåt, gav inte Varberg chansen utan utökade istället ledningen tidigt i andra halvlek. Och vi åker hem med hållen nolla. Jag gillar också att man inte känns nöjda. Det är inte bara firande direkt efter mål vid 4-0 utan man ser att spelarna pratar ihop sig om hur man ska spela. AC är framme när han värmer upp och pratar med Dahlin och instruerar.

Fine lille Nanasi
Jag känner mig numera ofta gammal när jag tittar på fotboll när även de spelare som räknas till "de äldre" är väääldans mycket äldre än jag, Men med Sebastian Nanasi  känner jag moderskänslor komma fram och när han står efter matchen och pratar om hur roligt det är att vinna med 6-0 och att få göra hattrick, så sitter jag i soffan och fånler. Men samtidigt som han fortfarande är (väldigt) ung känns det som att han vuxit en hel del som spelare, och man ser det både på planen och hör det intervjuer. Och att han faktiskt fick ta den där straffen trots att Martin Olsson tydligen var sugen säger också en del. Jag ser fram emot att få se mer av honom.

"Bänken" levererar
Kapten AC och Vecchia stod över idag. Rieks och Ali sa: "Tack så hjärtligt för det" och stänkte in såväl mål som assister. Och även Zeidan spelade fram till mål när han kom in. Tänk att vi sen också har "sparkapital" som Moisander och Siby som är på väg tillbaks och att även Ponne ska in i elvan. Rydström kan onekligen få en utmaning i att hålla alla nöjda men å andra sidan så är de totroligt skönt att kunna vila spelare som ligger på gränsen och att inte stå och falla med (normal nivå av) skador eller avstängningar.