Fem snabba Värnamo - MFF
Man of the match: Taha Ali

Seger och serieledning. Även om man helst skulle vilja se ännu mer fotboll med MFF redan imorgon så är det onekligen ett gött läge att gå till vila med.

Har vi redan börjat?
Värnamospelarna kom till start taggade till tusen och pressade hårt och högt redan från start. Matchen var bara dryga minuten gammal när hemmalaget genom Gustav Engvall dunkade in 1-0 på ett riktigt snyggt sätt: Först tråcklade han sig förbi två MFF-spelare i ett svep och följde upp med ett fint skott som Dahlin var chanslös på. Malmöspelarna däremot såg sega ut en bra bit in i första halvlek, och det kom en hel del felbeslut och felpassar. Det var nästan så att ma nundrade om de mentalt redan gått på ledighet eller om de gemensamt partajat loss på Hugos studentfirande igår.

Jodå, MFF vaknade
Successivt började dock MFF äta sig in i matchen. Det fanns säkert många skäl till det men känslan var att det korta speluppehåll som vid efter en kollission vid halva plan gjorde MFF-spelarna gott. Ju längre halvleken led vann inte Värnamo boll lika lätt, löpningarna från di blåe blev fler och bättre, passningar gick rätt - ja det mesta blev helt enkelt bättre. Men det ska ju till mål också.

Matchvinnaren Ali
Och han gjorde inte bara mål Taha Ali - han gjorde ett fenomenalt, härligt fotbollsgodismål! Kommentatorerna snackade väldigt mycket om att Värnamos målgörare Engvall leder dribblingsligan (vad det nu innebär?). Flabben tänkte Ali, satte fart, lurade bort den ene Värnamospelaren efter den andre och satte till sist bollen i mål. Andra målet var betydligt enklare för honom men det ska ju göras. Johan Dahlin assisterade med en lång utspark efter att ha vrålat "Taha", Värnamo-målvakten missbedömde situationen och Ali kunde enkelt slå in ledningsmålet.

Å så skönt att va Malmö
Segern idag innebär att MFF går till sommarpaus i ledning och även om säsongen är långt ifrån över så är det ju alltid väldigt skönt att få blicka från ovan på lag nummer två. Och jag tror att vi alla som har ett hjärta som klappar för MFF njuter extra mycket av framgångarna och flytet iår efter en tung säsong förra året. Tighta vinster eller "håll käften-vinster" - de är underbara på varsitt sätt och vi har redan fått uppleva 10 stycken i Allsvenskan i år.

Hejdå Hugo
Sista matchen i MFF-tröjan (för den här gången) för Hugo Larsson. Det blev väl ingen match som går till historieböckerna för hans del, men det gör ju inte så mycket i det stora hela. Han (och vi) får leva på den härliga avtackningen i storsegern hemma senast. Tack för nu Hugo, lycka till i karriären och välkommen him igen när det är dags.