Tele2 Arena, 2021-09-22 19:00

Djurgården - Degerfors
3 - 2

Fem spaningar efter Djurgårdens IF - Degerfors IF

Fem spaningar efter Djurgårdens IF - Degerfors IF

Det satt långt inne och Djurgården var länge illa ute mot Degerfors, men Radetinac ville annat. Här är fem spaningar efter matchen från Forum 1891.

En svag prestation - men mästerligt att vinna
Degerfors bjöd verkligen upp till dans i afton och när Djurdjic kvitterar med 20 minuter kvar var det ändå fördel för bortalaget. Att dessutom veta att en Djurdjic som fått vittring befinner sig kvar på planen gjorde att många nog trodde att matchen var förlorad eller att man enbart skulle bärga ett kryss, därför är det ändå mästarklass att lyckas reda ut stormen och ta tre poäng. Inte vackert, inte säkert, men det handlar om att vinna.

Fortsatta problem i anfallet trots tre mål
I dag fick Nicklas Bärkroth chansen som forward, trots att både Holmberg och Kujovic fanns att tillgå. Detta vittnar om en anfallsproblematik som heter duga. Visserligen är Bärkroth en rivig och löpstark spelare, men knappast en pålitlig målskytt. Vem ska egentligen vara den pålitliga målskytten i ett lag som jagar guld? Nu verkar dock Asoro sprattla till och har, utöver goda prestationer, även lyckats få igång målskyttet.

Nikola Djurdjic gillar inte Djurgården
Att Djurdjic var den som fick igång sitt målskytte mot Djurgården var väl inte helt oväntat. Den forne Hammarby-spelaren ville nog bevisa mycket och gjorde även så. Riv, slit, och två mål. Efter matchen passade citatmaskinen på att påtala hur mycket han hatar Djurgården, hur han inte förstod hur man kunde förlora mot ett sådant skitlag. Och fansen? "Jag hatar dem!". Trots allt så är det härligt att ha profilstarka spelare i Allsvenskan som vågar säga vad de tycker och tänker. 

Ekdal i storform men vill stanna
Hjalmar Ekdal har nätat i tre raka matcher och står även för en otroligt bra match, särskilt första halvlek. Självklart börjar flyttryktena att ta fart och att utländska klubbar visar intresse för 22-åringen är ofrånkomligt. Ekdal väljer dock att ge lugnande besked. Han trivs otroligt bra i Djurgården och har verkligen inte bråttom iväg, enligt SportExpressen. Lugnande besked alltså från mittbacken som nu dessutom verkar ha kommit igång rejält med målproduktionen.

Lita alltid på Radetinac
Han må vara ålderstigen sett till årtal, men man kan alltid lita på Haris Radetinac och på hans prestationer. Finns det en mer allround spelare i truppen för tillfället? En äkta järnkamin som alltid ger allt, oavsett vart tränarna placerar honom. I dag som ytter, där han bjöd på en helgjuten insats och avslutade - såklart - med att avgöra matchen när man som mest behöver honom. Tack, Haris!

 

Redaktionen2021-09-22 23:30:00

Fler artiklar om Djurgården