Tele2 Arena, 2023-06-11 17:30

Djurgården - IFK Norrköping
2 - 2

Fem spaningar efter Djurgårdens IF – IFK Norrköping
Är det månne så att Mackan Danielsson instruerar de andra spelarna hur man slår en bredsida?

Fem spaningar efter Djurgårdens IF – IFK Norrköping

Efter bortamatchen mot Elfsborg var det dags för sista matchen inför uppehållet. Det bjöds på match hemma mot Norrköping. Här är Forum 1891:s spaningar efter matchen.

Djurgårdens laguppställning
Att Djurgården numera har en bra bredd, framförallt på mittfältet har konstaterats flera gånger. När Hampus Finndell inte var tillgänglig för spel så ställde Djurgården istället upp med Schüller, Bergvall och Sabovic på innermittfället och ”Mange” Eriksson bänkades återigen från start. Bergvall har genom några mycket fina prestationer på slutet spelat till sig en startplats. I anfallet startade för dagen Radetinac, Berg och Wikheim. När tränarna i paus kände att de ville vaska om lite i laget fick Fallenius och Asoro komma in på bekostnad av Radetinac och Bergvall. Det känns som att Djurgården i dagsläget har flera, i spelstyrka, likvärdiga spelare. Därför känns det inte som att slagstyrkan minskar när spelare byts ut, utan istället känns det bara som en bra möjlighet när man vill förändra matchbild eller dylikt.

Stigande form
I början av denna säsong hade Djurgården väldigt svårt att få spelet att stämma. Det kändes som att hela laget i flera matcher hade drabbats av en kollektiv formsvacka och även om det togs en del poäng var spelet ändå minst sagt trevande. Under de sista matcherna har dock formen stadigt gått uppåt, så även i denna. Spelet påminner mer och mer om det spel man såg i höstas. Framförallt i andra halvlek var det ett klart godkänt tempo och med lite mer skärpa i avsluten hade en ny trepoängare inkasserats.

Vår elfte utespelare
Att Jacob Widell Zetterström håller en riktigt hög nivå som målvakt känner man till men att han även har kvaliteter som utespelare kanske inte alla vet om. När han blev tvungen att göra uppehåll på grund av smällarna mot huvudet så spelade han under en period anfallare. I dagens match sattes hans spelteknik på prov i samband med en tilltrasslad situation på högerkanten. Där visade Zetterström prov på fina utespelartakter när han snodde bollen av en motståndare med en perfekt glidtackling. Lite senare i matchen var han dock lite för långt ute i samband med ett missförstånd mellan honom och några av Djurgårdens utespelare vilket ledde till att motståndarna gjorde 2-0.

Ny skada
Gustav Wikheim kom tillbaka till dagens match efter en skada. Han verkade vara på spelhumör och vred och vände och skapade många chanser på sin vänsterkant. Framförallt framspelningen till Fallenius förtjänade ett bättre öde. Tyvärr skadade sig norrmannen återigen och vi hoppas att det inte var den gamla skadan som gick upp. En hel Wikheim i form är något som alla lag i allsvenskan skulle ha nytta av så förhoppningsvis är han snart tillbaka på planen.

Oskar Fallenius
Det var kanske en del som höjde på ögonbrynen när 21 årige Oskar Fallenius värvades till Djurgården. Han hade efter sin tid i Brommapojkarna värvats till danska Bröndby och därifrån blivit utlånad till Start i Norge. Han hade inte gjort något större väsen av sig och vissa frågade sig vad han skulle bidra med i Djurgården. Det verkar dock som att de som låg bakom värvningen hade bra koll på vad han skulle kunna bidra med. Även om han ännu inte har fått målskyttet att lossna så visar han ändå gång på gång att han besitter en stor talang. Han bidrar på ett mycket bra sätt med sin energi och sin rörlighet. När väl målen börjar trilla in kommer han med största sannolikhet att både bidra till bra resultat för Djurgården och på sikt även vara en kommande storförsäljning.

Jesper Rundin2023-06-11 22:04:00
Author

Fler artiklar om Djurgården