Tele2 Arena, 2023-05-08 19:10

Djurgården - Kalmar FF
3 - 1

Fem spaningar efter Djurgårdens IF - Kalmar FF
Norrmännen tillbaka i poängprotokollet efter Djurgårdens seger på hemmaplan mot Kalmar FF.

Joel Asoro bjöd på show och Wikheim hittade målet i Djurgårdens tredje raka hemmaseger. Slutresultatet skrevs 3-1 till Djurgården och Forum 1891 har sammanställt fem spaningar efter slutsignal.

Revanschsuget Djurgården
Ny hemmamatch - ny hemmaseger. Bortaspelet har varit en akilleshäl för Djurgården under lång tid, likt denna säsong som under fjolåret. Idag var blåränderna tillbaka på Stockholmsarenan och nivåskillnaden på insatsen var påtaglig jämfört med senast mot BK Häcken. Det small i duellerna och med hemmapubliken i ryggen visade blåränderna prov på revanschlusta och spelglädje, vilket banade vägen för segern.

Äntligen kontinuitet
Skador bland mittbackarna och Djurgårdens målvakter under de inledande omgångarna har lett till en hel del “hattande” för Kim och Tolle i försvarslinjen. Målen har rasat in bakom samtliga tre målvakter som har testats och ingen har riktigt kunnat tyda vem som egentligen ska bilda par med givna Marcus Danielson. Idag var det återigen Tommi Vaiho mellan stolparna och Jesper Löfgren som ännu en gång fick chansen bredvid Danielson. Resultatet var tydligt, överlag en defensivt solid insats och tre otroligt viktiga pinnar in på kontot.

Norrmän med siktet inställt
Oliver Berg och Gustav Wikheim har båda fått chansen från start i samtliga matcher för Djurgården under årets allsvenska. Det har varit en period av sökande för norrmännen. Wikheim som försökt kalibrera fötterna runt straffområdet och Berg som försökt hitta rätt och hitta sin plats i Djurgårdens spelsystem. Efter nittio minuter gick det att konstatera: Wikheim hade hittat målmaskorna och Berg funnit sin plats. Sistnämnde Berg lyckades dessutom hitta en djupledslöpande Asoro, som då satte sitt första mål för dagen. Poäng nummer två den här säsongen för Berg som sakta börjar hitta formen i blårandigt.

Joel Asoro - han gör som han vill
Efter en period på bänken har Djurgårdens tränare förnyat sitt förtroende för publikfavoriten. Andra matchen från start för Joel Asoro i den nyfunna rollen som nia i Djurgårdens tremannaanfall och andra raka målet. En roll som under säsongen testats av både Oliver Berg och Victor Edvardsen, utan att någon av dessa hittat nät. Idag rev Asoro upp ordentliga sår i Kalmars lagdelar med sina outtröttliga djupledslöpningar och bidrog även han i det defensiva arbetet med ett uppoffrande hemjobb.

Vind i seglen
Med ett stundande Stockholmsderby mot ett formsvagt Hammarby runt hörnet kom segern mot Kalmar ytterst vältajmat för Blåränderna. Spelet har varit sökande och formen vacklande, men idag började spelet att klaffa i samtliga lagdelar. Nu gäller det för Kim och Tolles mannar att dra fördel av det funna momentumet för att haka på topplagen i tabellen. En svag bris har börjat blåsa i blårandig riktning.