Fem spaningar efter Djurgårdens IF - Malmö FF

Fem spaningar efter Djurgårdens IF - Malmö FF

En utsökt prestation där man pulveriserade ett svagt Malmö FF.

Magnus Eriksson återigen magnifik
Det är svårt att bli riktigt klok på denne Eriksson. Vid en första anblick kan han tendera att i ärlighetens namn se lite seg och trött ut. Men vilken fotbollsspelare det är, och vilken utväxling man fått av honom under inledningen av den här säsongen. Man såg tendenser till det redan under försäsongen i sin lite djupare position på mittfältet. Det är ingen slump att han varit framstående i så många år i rad nu. Magnus Eriksson besitter enorma förmågor som bara verkar bli bättre och bättre för varje match. Pådrivare, gnuggare, fanbärare, och nu även assistkung. Eriksson är ovärderlig.

Bärkroths bästa match i Djurgården
Nicklas Bärkroths karriär har varit en frustrerande resa. Från att ha varit ett superlöfte som man bara har önskat ska få vara skadefri och visa upp hela sitt register, men som i stället har frustrerat många med att blanda och ge lite för mycket. Kanske beror det på bristen på kontinuerlig matchning, bristen på fulla försäsonger, eller bara på förtroende. Nu har Bärkroth varit tongivande under hela försäsongen och inledningen på serien. Resultatet? En yttermittfältare av hög allsvensk klass som gör sin bästa match i Djurgårdens IF med sina två mål och dessutom en spelmässigt mycket god prestation.

Stackars Löfgren
Jesper Löfgren har ju fått en otrolig start i Djurgården sedan han anslöt till klubben. Obesegrad och kontinuerlig speltid. (5 minuter per match, nåja..). Men i ärlighetens namn - hur roligt kan han tycka att det är att gå in och bevaka ledningar? Kim och Tolles vana trogen så blev det även ett inhopp i denna match! Oavsett vad så är han nog nöjd med den speltid han får, för Une Larsson och Ekdal storspelar och lär inte petas så länge inte någon blir skadad eller avstängd. 

Djurgårdens grundspel imponerar
Allt känns så otroligt enkelt när man ser Djurgården spela fotboll. Det vittnade både Fjellström, Axén och Hansson om i sändningen på Discovery+.  När man ser Djurgården spela fotboll så känns det som ett väloljat maskineri som verkligen har hittat rätt i sina roller.  Man undrar vad som egentligen kan stoppa laget i dagsläget. Men det kanske är bäst att inte tänka i de banorna...

Bosse "the business-man"
Anel Ahmedhodzic gick i veckan ut och sa att han ville bli den dyraste spelaren någonsin att lämna allsvenskan.  För att lyckas med den målsättningen behöver Malmö FF sälja honom för mer än vad Alexander Isak lämnade AIK för. Det rör sig i så fall om en summa på minst 80 miljoner kronor.
Sportchef Bosse Andersson kanske är part i målet, men hans kommentar om sin egen adept Hjalmar Ekdal var tydlig. 
"Om Ahmedhodzic går för 80 miljoner, då ska jag ha det dubbla för Ekdal." 

Redaktionen2021-05-03 22:20:00

Fler artiklar om Djurgården