Tele2 Arena, 2023-07-17 19:00

Djurgården - Malmö FF
2 - 0

Fem spaningar efter Djurgårdens IF – Malmö FF
Var det Oskar Fallenius definitiva genombrott vi fick se mot MFF?

Fem spaningar efter Djurgårdens IF – Malmö FF

Djurgården fortsätter att vinna när Malmö FF står för motståndet. Den här gången presenterade sig Oskar Fallenius på allvar med en imponerande insats. Här är Forum 1891:s fem spaningar efter matchen.

En match som hade allt
Fullsatta läktare och en uppumpad stämning utöver det vanliga. Redan på förhand hade denna match alla förutsättningar att bli något alldeles extra. Sångerna och bengalröken, som fanns med på uppvärmningen, togs med till matchstart. Spelet nere på planen speglade dessutom engagemanget från läktarplats. Det var full fart från matchminut ett. Spelarna gick in hårt i duellerna, samtidigt som publiken svarade med att skrika på varje domslut. Kvaliteten på matchen var även den av hög allsvensk klass. Som åskådare fick man hämta andan när tillfälle gavs i en match som hade allt. 

Början på något stort
Han har varit nära flera gånger om. Sedan flytten till Djurgården har det gått lite upp och ned för Oskar Fallenius. Prestationerna i spelet har varit bra, men de missade chanserna har präglat talangens säsong. Hemma mot IFK Norrköping hade han tre chanser som borde ha resulterat i mål. Mot MFF blev det därför lite av en ketchupeffekt när 21-åringen fick allt att stämma. Efter tio minuter sköt han in sitt första mål i Djurgårdströjan och därefter satte han knappt en fot fel. Fallenius har tidigare fått beröm av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf för att han springer mest av alla och har flest höghastighetslöpningar per match. Om den före detta BP-talangen kan addera poäng till sitt spel kommer han att bli att räkna med i höst. Gårdagens match var början på något riktigt stort.

Uträknat – nu med på allvar
Djurgården inledde årets säsong på ett knackigt sätt. Laget vann endast två av det första sex matcherna och känslan var där och då att man var på väg mot en mellansäsong. Malmö FF, Elfsborg och BK Häcken sprang dessutom iväg och såg närmare ostoppbara ut. Men det svänger snabbt. Blåränderna har nu tre raka segrar och åtta raka matcher utan förlust i Allsvenskan. Parallellt med detta har de tre övriga lagen tappat poäng – vilket gör att DIF i allra högsta grad är med i toppen. Redan på lördag har man möjlighet att hämta in tre nya poäng när Elfsborg kommer på besök till Tele2 Arena. 

Kommer få fler chanser framöver
Värvad i fredags, första träningen i lördags och sedan inhopp mot MFF under måndagen. Det har varit bråda dagar för Noel Milleskog. Nyförvärvet från Örebro SK anslöt till Djurgården efter att Jacob Bergström lämnat för Mjällby. Många var osäkra kring hur bra 21-åringen skulle vara och hur han kommer att färga i Djurgården. Men gårdagens inhopp – förvisso ett kort sådant men ändå – var imponerande. Han sprang mycket, tog kampen med MFF:s mittbackar och vågade utmana. Det syntes inte att det var en spelare som endast gjort ett fåtal matcher i Allsvenskan. Milleskog kommer garanterat få fler och längre inhopp vad det lider. 

Redo för nästa match – vilka ska stå åt sidan?
Det var en kamp mot klockan att få nyförvärven Felix Vá och Musa Gurbanli spelklara till matchen mot Malmö FF. Migrationsverket lyckades inte få alla papper klara i tid, vilket innebar att spelarna fick följa matchen från läktarplats. Övriga tillgängliga spelare stod för en fulländad insats och nu ska det bli intressant att se hur Kim och ”Tolle” väljer att agera i kommande matcher. Haris Radetinac, Oliver Berg och Oskar Fallenius går det inte att flytta på efter en sådan här prestation. Även Joel Asoro gjorde det bra längst fram mot Pontus Jansson. Man är redan i en situation, som är på väg att bli jobbig, med en lagkapten som är petad. Nu kommer fler meriterade namn att få stå åt sidan i takt med att nya spelare ansluter. Klarar truppen av att hantera det?

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2023-07-18 11:05:00
Author

Fler artiklar om Djurgården