Tele2 Arena, 2021-03-14 13:00

Djurgården - Östersund
3 - 0

Fem spaningar efter Djurgårdens IF - Östersunds FK
Albion Ademi var aktiv under hela matchen och bjöd på en fin assist.

Fem spaningar efter Djurgårdens IF - Östersunds FK

Djurgården gick under söndagen in i slutspelet av svenska cupen, när laget ställdes mot Östersund. Hemmalaget kontrollerade matchen och formen på många offensiva spelare pekar uppåt. Matchen slutade 3-0 till Djurgården.

Var aldrig oroligt
Djurgården fullkomligt malde ner sina motståndare i gruppspelet och det var samma visa idag. Östersund bjöd aldrig upp till dans, istället kunde Djurgården spela av matchen utan några som helst problem. Östersund hoppades på att fasta situationer, mot ett kortväxt Djurgården, skulle ta dem tillbaka in i matchen, men hörnorna var alldeles för svaga. Blåränderna har nu vunnit fyra av fyra matcher i cupen och väntar på den där riktiga värdemätaren. Denna värdemätare kommer troligtvis i semifinalen, där Hammarby med största sannolikhet väntar. 

Samarbetet Kalle Holmberg och Edward Chilufya
Hemma mot Kalmar spelade Holmberg fint fram till Chilufya, som kunde rulla in bollen mål. I samma match assisterade Holmberg till Chilufya ytterligare en gång. Det tog bara en kvart och sedan var det så framgångsrika samarbetet igång igen under dagens match. Den här gången var det Chilufya som tog emot en djupledsboll och därefter hittade Holmberg i straffområdet. Anfallaren kunde, omarkerad, enkelt trycka in bollen i öppet mål. Kombinationen av Chilufyas snabbhet och Holmbergs smarta presspel, kommer förhoppningsvis kunna bidra till fler mål framöver.  

Albion Ademis arbete och vilja gav äntligen resultat
Mittfältaren har varit en frisk fläkt sedan han anslöt till Djurgården. I början av försäsongen gjorde han pigga inhopp och har på senare tid fått starta. Det har gått att se hur mycket Ademi vill när han har spelat. Han tar många avslut och slutar aldrig att utmana. En del medspelare har blivit irriterade när han inte har passat och Ademi har även fått kritik av tränarna. Efter matchen mot Kalmar fick han kritik av Thomas Lagerlöf för att han spelade för mycket för sig själv. Mot Östersund var Ademi en av Djurgårdens bästa spelare och visade sina kvaliteter. Han spelade fint fram till Chilufyas 2-0-mål. Viktigt att Ademi får komma igång med sin poängproduktion innan Allsvenskan börjar. 

Chilufya är glödhet 
Edward Chilufyas form fortsätter att hålla i sig efter nya poäng under söndagen. Han löpte tidigt loss på kanten och serverade Kalle Holmberg till 1-0. Mittfältaren var aktiv under hela matchen och det syns att han visar sig mer och mer. I den andra halvleken nådde han högst på ett inlägg och kunde från en snäv vinkel nicka in 2-0. Det var zambierns sjätte mål på fyra matcher i årets svenska cupen. Addera de assist han även har gjort och han är nästan uppe på tio poäng redan nu. En minst sagt bra utveckling för den unga mittfältaren. 

Rasmus Schüller löste mittbackskrisen för dagen
Mittbackspositionen har varit ett återkommande problem för Djurgården under säsongen 2021. Erik Berg och Jesper Nyholm är fortsatt långtidsskadade och det är oklart om Berg överhuvudtaget kommer tillbaka. Isak Hien har missat större delen av försäsongen, men är nära full träning. Som om inte dessa avbräck var nog har klubben även drabbats av covid-19. Detta gjorde att både Jacob Une Larsson och Melker Jonsson missade dagens match. Med endast en frisk mittback, Hjalmar Ekdal, fick mittfältaren Rasmus Schüller flytta ner i försvaret. Tränaren Kim Bergstrand sa inför matchen att senaste gången Schüller spelade där, var under hans pojklagstid. Schüller stod för en stabil insats bredvid Ekdal och klarade både av duellspelet i luften och hot i djupled. Samtidigt fick vi också se hans passningsfot med många uppspel. Schüllers match liknar de matcher Ulvestad gjorde, när han fick gå ner och spela mittback förra året. 

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2021-03-14 15:50:00
Author

Fler artiklar om Djurgården