IFK Göteborg - Djurgården
3 - 0

Fem spaningar efter IFK Göteborg - Djurgårdens IF
En frustrerande match för Kalle Holmberg och övriga i Djurgården.

Göteborg gjorde processen kort med Djurgården på Gamla Ullevi. Förutom förlust med 3-0, så trillade laget även ned på en tredjeplats. Här är Forum 1891:s fem spaningar från matchen.

Märklig laguttagning
Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf är två tydligt principfasta tränare, som har skördat stora framgångar genom åren. Detta gäller både spelidé och laguttagningar. Men på senare tid har duon inte fått utdelning med sitt lag vilket resultatraden visar. Tre förluster på de fyra senaste matcherna i och med kvällens resultat. Det pratas mycket om att tränarna värdesätter spelarnas prestationer på träningarna högt. Trots detta blir det märkligt hur en spelare som Kalle Holmberg fortsatt får förtroende vecka ut och vecka in. Anfallaren har endast gjort ett mål på hela säsongen och saknar allt självförtroende. Det känns orättvist mot spelare som Joel Asoro och Albion Ademi att han väljs före.

Oinspirerat Djurgården
Stockholmarna har goda minnen från Göteborg borta efter segern 2019, som banade väg för guldet. Då var det en höstmatch med mycket på spel, likt den idag. Därför hoppades många djurgårdare på repris i kvällens match. Men de fick istället se ett tröttkört och idéfattigt Djurgården. Spelet var långsamt, rörelsen saknades totalt och anfallstrion kändes aldrig farlig. Laget rullade länge runt med bollen tills någon av de två ytterbackarna fick bollen för att därifrån skicka in ett svagt inlägg. Det första baklängesmålet kom redan i den 20:e matchminuten när Rasmus Schüller otursamt styrde in en boll i eget mål. Blåvitt valde att flytta ner laget efter målet och bortalaget fick mer utrymme med bollen utan att skapa några farligheter.

Avgjort tidigt i andra
1-0-underläge i paus med chans att vända matchen i den andra halvleken. Ett halvtidssnack för att väcka laget och samla trupperna. Nej, det var istället klappat och klart åt andra hållet redan tio minuter senare. Djurgården och defensiva kontringar. Det gick att se hemma mot Elfsborg och Kalmar och det gick även att se nu borta mot Göteborg. Hemmalaget utnyttjade en slarvig Haris Radetinac, kontrade snabbt och helt plötsligt stod Marcus Berg fri i straffområdet. 2-0 och rejäl uppförsbacke. Tre minuter senare kom Göteborg tre mot två och Tobias Sana kunde runda Jacob Widell Zetterström. 3-0 och bara att vända hem till Stockholm.

Guldet är långt, långt borta…
När spelade Djurgården bra under en längre tid senast? Sedan 1-4-förlusten i derbyt mot AIK i början av augusti har de riktigt bra insatserna lyst med sin frånvaro. Bortsett från segrarna mot Hammarby och Östersund, samt poängen nere i Malmö är det svårt att hitta matcher eller perioder där spelet från i våras har gått att urskilja. Under samma tid har laget stått för svajiga insatser mot Mjällby gånger två, Sirius, Degerfors. AIK, Elfsborg, Kalmar och nu Göteborg. En trend som minst sagt oroar inför de avslutande fem matcherna.