Studenternas, 2021-08-29 15:00

Sirius - Djurgården
1 - 0

Fem spaningar efter IK Sirius - Djurgårdens IF
Ekdal och Une Larsson är stabila, men anfallsspelet brister återigen.

Fem spaningar efter IK Sirius - Djurgårdens IF

Djurgårdens negativa trend fortsätter. Här är fem spaningar efter matchen från Forum 1891 som fanns på plats i Uppsala.

Ett bollskickligt Sirius löste Djurgårdens försök till presspel
Sirius försökte verkligen spela sig ur varenda situation och man lyckades till stor del med sin gameplan matchen igenom. Djurgårdens tappra försök till någon form av organiserat presspel var förgäves och man blev konstant bortgjorda i Sirius uppspelsfas.  Detta var något som syntes tidigt i matchen, men ändå valde Djurgården att gå in i någon semi-press som varken gav det ena eller det andra, man såg vilsna ut när man jagade boll.

Vem ska göra målen?
Att Aslak Witry är Djurgårdens bästa målskytt under säsongen säger en hel del. Nu finns inte högerbacken kvar, och frågan är vem som ska stå för målskyttet. I dag valde Kim & Tolle att spela Banda på topp för att försöka få till någon form av lösning på anfallsproblematiken, men detta var förgäves. Inte heller inhopparna Asoro, Holmberg eller Kujovic skrämmer upp motståndarna. Något som var tydligt från sidan är att man inte bara kan skylla på anfallsbesättningen. Hela lagets förmåga att skapa målchanser är just nu obefintligt.

Kim & Tolles matchcoachning brister
Att Kim & Tolle gjort fina resultat i både Sirius och Djurgården är det ingen som betvivlar. Man har lyckats sätta ett otroligt bra grundspel som varit så framgångsrikt i några säsonger, men det är uppenbart att det finns mer att hämta vad gäller matchcoachning. Trots att man aldrig riktigt kom åt Sirius så kör man på med sitt grundspel, och tanken från sidan är att duon hoppas på det bästa. Djurgården känns sönderlästa och saknar nycklar att luckra upp motståndarna som verkligen hade gjort sin läxa. Försvarsspelet och disciplinen sitter, men kreativiteten och modet saknas.

Sirius är sevärda
Det finns en hel del bollskickliga spelare i Sirius som gång på gång står för finess och spännande lösningar. Att de vinner idag är inte helt orättvist, och de förtjänar att ligga högre upp i tabellen sett till spelidé och hur man lyckas att utföra den. Marcus Mathisen varvar ett säkert försvarsspel med en fin uppspelsfot, Jacob Ortmark styr och ställer på mittfältet och när Yukiya Sugita får bollen rättvänd blir det farligt nästan varje gång.  

Fotboll ses bäst live, även på de mindre arenorna
Drygt 3.000 åskådare befann sig på Studenternas i Uppsala under eftermiddagen och det kändes som betydligt fler. Det märks att många har saknat att se fotboll på plats och båda klackarna hördes ordentligt under hela matchen.  

 

Redaktionen2021-08-29 19:55:00

Fler artiklar om Djurgården