Fem spaningar efter Varbergs Bois FC - Djurgårdens IF
Hampus Finndell och övriga lagkamrater firar hans mål.

Djurgården åkte ner till ett blåsigt Varberg och gjorde det som krävdes. En härlig bussresa väntar efter att alla tre poäng bärgades.

Svårspelad match
Förutsättningarna var helt annorlunda i dagens match jämfört med förra helgen. Tele2 Arenas snabba konstgräs byttes ut mot storm och naturgräs nere i Varberg. Det märktes tydligt, redan tidigt i matchen, att just vinden skulle bli ett återkommande problem för spelarna. Djurgården hade medvind i den första halvleken och använde det till sin fördel. Laget kom enklare upp i anfall och skapade målchanser. Bortalaget gick till pausvila i ledning med uddamålet. I den andra halvleken förändrades matchen fullständigt. Nu var det Varberg som skapade ett tryck mot Djurgården. Stockholmarna fick koncentrera sig på försvarsspel och periodvis slog man bara bollen ifrån sig. Varberg fick inte ut någonting av sin press, istället kontrade Djurgården in spiken i kistan.

Vilken utveckling på Hampus Finndell
Finndell anslöt till Djurgården 2018 och sågs som en av Sveriges mest intressanta talanger. Mittfältaren hade svårt att etablera sig och blev 2020 utlånad till Dalkurd. Där fick han kontinuerlig speltid i en bra Superettanklubb. Därefter har allt gått spikrakt uppåt. En imponerande försäsong gjorde att han fick mycket speltid i Svenska cupen. När den Allsvenska säsongen kickade igång var Finndell självklar i startelvan. Spelare som Elias Andersson, Curtis Edwards och Emmanuel Banda har förvisats till bänken. Pricken över i:et på en enastående utveckling kom idag mot Varberg. Finndell löpte in och nickade ostört in matchens första mål. Inte ens Finndell själv hade kunnat drömma om den här förvandlingen.

Jesper Löfgren hundraprocentig
Det börjar bli en vana nu att Jesper Löfgren hoppar in för att stänga igen matcherna. I premiären mot Elfsborg hoppade han in med 25 minuter kvar och höll nollan. Mot Norrköping byttes han in i matchens slutskede och höll tätt. Idag fick han inträda planen redan i paus och var starkt bidragande till att Djurgården kunde vinna. Tre inhopp, tre vinster och noll insläppta mål. Jesper Löfgren har blivit lagets vinstgaranti. När Löfgren har kommit in har laget övergått till en fembackslinje. Det gör Djurgården mer flexibelt och svårslaget än på många år. Att kunna ändra det taktiska upplägget kommer bli värdefullt för Djurgården framöver.

Magnus Eriksson bäst på plan
Den erfarna mittfältaren gjorde återigen en stark insats i Djurgårdströjan. Han visade vägen när laget var pressat i den andra halvleken. I den 20:e minuten träffade han Finndells panna med en väl avvägd passning. Det skulle komma mer i offensiv väg från Eriksson. I slutet, när matchen stod och vägde, hittade han Bärkroth med en lång crossboll. Bärkroth kom fri med målvakten och lyfte enkelt in bollen i mål. Magnus Eriksson har nu tre assist på tre matcher av årets Allsvenskan. Förutom att bidra offensivt var det kanske hans rutin som var viktigast idag. Den som ville räkna antal frisparkar som Eriksson vann tappade snabbt räkningen. Han låste fast boll och lugnade ner spelet som en kapten ska göra.

Nicklas Bärkroth pånyttfödd
Det var troligtvis få som trodde att Bärkroth skulle få den här starten på årets säsong. Med yttermittfältare i truppen i form av Radetinac, Chilufya och Ademi, var det inte otänkbart att Bärkroth skulle få agera inhoppare inledningsvis. Under försäsongen och i Svenska cupen såg det länge ut att bli så. Men istället har Bärkroth gjort vänsterkanten till sin egen. Han tackade för förtroendet och assisterade till Witrys mål mot Elfsborg och idag öppnade han målkontot. 29-åringen löpte sig fri med målvakten och sköt kyligt in 1-3. Om Bärkroth fortsätter spela så här kommer det bli svårt för Radetinac och Ademi att ta en startplats.