Femte oavgjorda blev det på hemmaplan
Äntligen målskytt, som han längtat.

Onsdagskvällens hemmamatch på Skytteholms IP med nylagt konstgräs var en match mot mittenlaget IFK Värnamo. En match som mångt och mycket blev väldigt avvaktande långa stunder, främst av hemmalaget. Resultat: AFC – IFK Värnamo 1 – 1 (0-0)

Matchen började med ett litet övertag för gästerna första kvarten. Othman El Kabir var dock den som först fick iväg ett rejält avslut som tvingade IFK målvakten Björn Åkesson att tippa till hörna.
Rabi Elia följde upp med ett avslut från 25 met bara min senare.
Resten av halvleken var spelmässigt jämn. Avsluten gick dock i AFC:s favör. Både Othman El Kabir och Chidi Omeje hade avslut som inte träffade målet. Josh Wicks i hemmamålet behövde inte anstränga sig då gästerna inte hade något avslut på mål.

Andra halvlek började med en billig straffspark för Värnamo. DanijelMorariju och Pär Cederqvist kämpade om bollen och båda föll och domaren blåste straffspark för Cederqvist.
En straff som Issam Jebali satte till höger om Josh Wicks. Upprinnelsen till straffsparkssituationen uppstod genom slarvigt försvarsspel i momentet innan.

Spelet ville inte flyta på för AFC, Özcan & Ivan utnyttjade de två byten som AFC hade kvar.
Något bättre spelmässigt blev det och när inbytte Luca Gerbino Polo varit på banan i en minut så slog han in en målvaktsretur. Snacka om coachkänsla i det bytet.

Det var dock gästerna som skapade avsluten i andra halvlek. Josh fick jobba ordentligt emellanåt.
AFC och El Kabir hade också en fin målchans med kvarten kvar, ett hårt avslut som touchade stolpens utsida.
Lika många avslut och lika många hörnor blev det något som präglar matchen ganska bra.
Frisparkarna som vanlig,t dubbelt så många för gästerna (6-12).
En poäng var blev det och när inte spelet fungerar fullt ut får vi vara nöjda med den poängen.
Nästa hemmamatch är onsdagen den 3:e juni kl. 19.00 mot Varbergs BoIS

Startelvan: Uppställning: 4 * 2 * 3 * 1
Joshua Wicks (Mv) (K) – Danijel Morariju (55) – Omar Jawo – Juan Hervias – Filip Rogic – Uros Delic – Rabi Elia (32) - Yussuf Saleh (62) - Othman El Kabir – Chidi Omeje – Robert Massi
Ersättare: Pilip Vaitsiakhorich (Mv) - Joakim Alriksson – (55) – Rinor Nushi – André Österholm –Luca Polo ( 62) – Linus Smedjegården (32) – Haris Cirak
Domare: Diako Behnam
Bollpojkar: AFC P-02