FFF föll borta mot IK Sirius
Blytungt...

Falkenbergs FF mötte IK Sirius på bortaplan under måndagen. Matchen var mållös i paus men i andra halvlek gjorde Uppsalalaget två mål. Edi Sylisufaj reducerade men närmare än 1-2 kom inte FFF, som hade ett jätteläge på tilläggstid.

FFF startade med samma lag som besegrade Varbergs Bois i torsdags. Och FFF började matchen på Studenternas IP piggt. I tredje minuten skapade FFF ett jätteläge. Calle Johansson nickskarvade en frispark från Christoffer Carlsson vidare till en friställd Kalle Söderström, som med en yttersida tvingade Lukas Jonsson till en mycket kvalificerad räddning. Bollen gick till hörna och den blev farlig. Nsima Peter nådde högst men nickade utanför. Inom loppet av en minut var FFF nära att spräcka nollan två gånger om.

I sjätte minuten sköt Siriusyttern Axel Björnström ett skott som styrdes på Calle Johansson och gick tätt utanför bortre stolpen. I 25:e minuten sköt Björnström ett distansskott som räddades säkert av Viktor Noring. Efter 32 minuter hade Stefano Vecchia ett nickläge men fick inte riktig träff och Viktor Noring kunde rädda på nytt. I 38:e minuten tippade Noring ett distansskott över ribban. Sirius hade väldigt mycket boll men FFF låg rätt i positionerna och spelade disciplinerat bakåt i första halvlek. Matchen var mållös i paus.

I 47:e minuten fick Edi Sylisufaj ett finfint läge i straffområdet efter att ha serverats av Kalle Söderström, men Lukas Jonsson svarade med en vass räddning till hörna. FFF tvingades till ett tidigt byte fem minuter in i andra halvlek. Kalle Söderström byttes ut och ersattes av Tibor Brink Joza. Efter 69 minuter vräkte Elias Andersson in 1-0 när Tobias Englund var ute och fick behandling. Tre minuter senare var FFF nära att kvittera efter en farlig hörna. Med kvarten kvar kom Anton Wede in istället för Tobias Englund.

Med 13 minuter kvar serverade Adam Ståhl Stefano Vecchia, som enkelt sköt in 2-0 till Sirius. FFF hann inte med i svängarna. I 84:e minuten reducerade FFF genom Edi Sylisufaj. Stefano Vecchia drällde med bollen och Sylisufaj sköt ett skott som Jonsson inte kunde hålla. Det var 20-åringens sjunde mål för säsongen. Direkt efter reduceringen byttes John Chibuike in och Christoffer Carlsson klev av. I 92:a minuten fick Chibuike ett jätteläge att kvittera. Han dribblade bort sin bevakning och sköt ett skott som Jonsson enhandsräddade. Sirius höll undan och vann med 2-1.