FFF starkast i derbyt!
ÄNTLIGEN!

Under torsdagskvällen möttes Falkenbergs FF Varbergs Bois i ett allsvenskt Hallandsderby på Falcon Alkoholfri Arena. Nye mittbacken Axel Norén gav FFF ledningen i första halvlek och i andra halvlek utökade Nsima Peter den till 2-0, som också blev slutresultatet. FFF var starkast i derbyt och tog en enormt viktig seger.

I fjärde minuten skapade FFF direkt ett jätteläge. Christoffer Carlsson slog ett inlägg från höger och Nsima Peter nådde högst i straffområdet. Tyvärr gick bollen över ribban. Efter en kvart fick Astrit Selmani en bra chans framför mål men avslutet gick utanför ramen. I 28:e minuten skarvade Albert Ejupi en frispark över Viktor Norings ribba. Tre minuter senare avlossade samme Ejupi ett tungt skott som gick utanför. I 33:e minuten tog FFF ledningen! Nyförvärvet Axel Norén stångade in bollen efter en frispark från Christoffer Carlsson. Målet var välbehövligt för FFF, som fick lite självförtroende.

Efter 40 minuter motade Viktor Noring en frispark från Gustaf Norlin. På tilläggstid kontrade FFF och fick ett bra läge att skjuta in 2-0. Men Nsima Peters avslut räddades av Stojan Lukic. Och i slutsekunderna av första halvlek hade Tobias Englund ett jätteskott som var nära att resultera. Lukic räddade återigen. FFF ledde med 1-0 i paus, men ledningen kunde ha varit större än så.

Åtta minuter in i andra halvlek fick Edi Sylisufaj ett nickläge i straffområdet, men nicken gick utanför mål. Precis som i första halvlek så var det väldigt mycket kamp och ställningskrig i andra halvlek. I 68:e minuten fick Sylisufaj en ny chans att göra mål. Han fick bollen i boxen men fick inget riktigt tryck i skottet och Lukic kunde fånga skottet. Minuten senare fick FFF utdelning istället. Tobias Englund drog in ett inlägg som nådde Nsima Peter. Nsima högg distinkt och tryckte in 2-0. FFF:s ledning var dubblerad.

Efter 73 minuter dömde Kaspar Sjöberg märkligt nog straff för Varbergs Bois för hands men då bollen tog i huvudet hävde hans assisterande domare lyckligtvis det felaktiga beslutet. I 78:e minuten gjorde FFF sitt första byte i derbyt. Anton Wede ersatte då Kalle Söderström. FFF bytte också in ordinarie lagkaptenen Tibor Brink Joza. Han kom in i 84:e minuten istället för Jacob Ericsson. Drygt två minuter senare ersatte Tobias Karlsson Edi Sylisufaj.

FFF försvarade sig väl, höll nollan och gick segrande ur derbyt! Segern var otroligt viktig för FFF som har haft det tungt på sistone. Nu är vi med i racet igen. Detta var också årets första hemmaseger i allsvenskan.