FFF tappade ledningen och föll
Blytungt igen...

Under söndagen tog Falkenbergs FF emot Hammarby på hemmaplan. FFF ledde i paus tack vare ett mycket fint mål av Anton Wede. Men i andra halvlek vände Bajen och vann med 3-1.

Det var böljande spel under matchupptakten och inga chanser att tala om. Efter 18 minuter var Nsima Peter nära att styra in bollen efter en frispark, men nådde inte riktigt bollen vid bortre stolpen. Hammarby skapade sin första kvalificerade målchans i 30:e minuten. Viktor Noring gjorde då en fin benparad på ett närskott från Mohanad Jeahze. Två minuter senare tog FFF ledningen. Nsima Peter vann bollen och Anton Wede tog över den. Mittfältaren avancerade och skaffade sig ett utmärkt skottläge. Fagerstasonen klippte sedan till och vilken träff han fick! Bollen gick in vid vänstra krysset.

I 38:e minuten tvingades FFF till ett byte. Calle Johansson linkade av och ersattes av Tobias Karlsson. På grund av skadeavbrott blev det sex minuters tilläggstid. Edi Sylisufaj fick ett läge att göra 2-0 men sköt över ur trängd position. Tobias Englund fick en rejäl armbåge i straffområdet i slutminuten, och borde definitivt fått straff. Och det sista som hände i första halvlek var att Noring räddade ett skott från Gustav Ludwigson. Första halvlek bjöd inte på något större skönspel men FFF kämpade på bra, gjorde halvlekens enda mål och gick till halvtidsvila i 1-0-ledning.

En kvart in i andra halvlek kvitterade Hammarby efter en omställning. Gustav Ludwigson blev fri och sköt in bollen via ett gulvitt ben. Och i 66:e minuten tog Hammarby också ledningen. Aron Johannsson stötte in bollen efter ett inlägg. FF gjorde ett byte med 20 minuter kvar att spela. Kalle Söderström kom in och Jacob Ericsson klev av. FFF hade svårt att skapa kvitteringschanser och fick heller inte in någon kvittering. Istället satte Aron Johannsson 3-1 på straff på tilläggstid. Hammarby vände matchen och vann med 3-1.