Allsvenska klubbar får dispens att värva

Allsvenska klubbar får dispens att värva

Här är beskedet som öppnar för allsvenska värvningar – redan i nästa vecka. Fifa har beviljat ett extra transferfönster för Sverige från 31 maj-13 juni.

Normalt sett har de svenska klubbarna två transferfönster på sig att värva: vinterfönstret 8 januari-31 mars och sommarfönstret 15 juli-11 augusti.

Den framflyttade seriestarten har dock satt käppar i hjulen för de allsvenska lagen att kunna värva inför seriestart. Därför har frågan om dispens för ett extra transferfönster legat högt upp på agendan för Svenska fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll (SEF) i sin kommunkation med Fifa.

I mars hade man ett möte där sportchefen för SEF, Svante Samuelsson, inte fick några positiva besked.

Men nu har Sverige fått grönt ljus av Fifa.

Svenska fotbollförbundet låter via sin hemsida meddela att man har beviljats ett två veckor långt transferfönster med start redan nu på söndag (31 maj) fram till lördag 13 juni. Allt som återstår för att transferfönstret ska klubbas igenom är nu ett formellt beslut av förbundet. 

"Att öppna upp en ny transferperiod kräver en ändring av SvFF:s Representationsbestämmelser för formellt genomförande. Förbundsstyrelsen sammanträder ikväll tisdag 28 maj och har då frågan på bordet. Föreslagna datum för det extra transferfönstret är 31 maj till och med 13 juni", skriver de på sin hemsida.

De senaste veckorna har det bland annat spekulats flitigt i att Ola Toivonen kan komma att återvända till Malmö FF, att Djurgården kan låna hem Marcus Danielson och att IFK Göteborg låna hem Sam Larsson om den kinesiska ligan ställs in.

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2020-05-28 12:48:00
Author

Fler artiklar om Svensk Fotboll