Final Guldskölden 2012: Glenn Strömberg

Final Guldskölden 2012: Glenn Strömberg

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Glenn Strömberg, du är finalist i Guldskölden i kategorin "Årets experkommentator". Klassisk sportfråga, hur känns det?
— Jag har ju varit nominerad många gånger sedan Guldskölden startade och det är alltid lika roligt! Det är ju folket som bedömer, bestämmer och säger vad de tycker och tänker.

Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv senaste året varit för egen del? Några höjdpunkter?
— Det har varit ett fantastiskt år. Jag har väl gjort närmare 100 matcher live på arenorna och det har varit en sanslöst rolig säsong. I till exempel Champions League hade vi en final som vände på det viset som den gjorde när det är ett lag som spelar på hemmaplan också.
— Vi får ju heller inte glömma bort Premier League där det var helt tokiga resultat. Det var stora matcher med mängder av mål och med den avslutningen som City gjorde. Som det såg ut trodde inte spelarna på det själva och folk började lämna arenan och så helt plötsligt smäller det till. Jag tror aldrig jag har varit så väck som jag blev då när det hände.

Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
— Förbättra och förbättra. Jag tror att det bästa är att kommentera väldigt mycket. De sista åren nu så har jag kommenterat så mycket som jag har aldrig har kommenterat innan. Det är stor skillnad i antalet matcher och i och med att jag alltid är på plats så hjälper det också till att få en lite annorlunda atmosfär och känsla. 

Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, tex genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
— Jag har ingen strategi där än. Jag började twittra för en vecka sedan och jag satt faktiskt och twittrade när du ringde. Jag lärde precis under Champions League-finalen av en norrman om hur det fungerar och hur man lägger till foton. Men jag har alltså ingen strategi där än.

Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
— Om jag får önska mig någonting så är det givetvis att jag, min familj och mina nära får fortsätta att må så fint och ha det så fint som vi har det för närvarande. Sedan hoppas jag också att fansen fortsätter att rösta på mig i Guldskölden – vi får se om jag kan knipa den ett år till.

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Petter Fritzpetter.fritz@svenskafans.com2012-05-28 14:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans