Final Guldskölden 2012: Jens Fjellström
Jens Fjellström

Final Guldskölden 2012: Jens Fjellström

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Jens Fjällström, du är finalist i Guldskölden kategori bästa expert/bisittare, klassisk sportfråga, hur känns det?
- Trevligt. Det visste jag inte, du är först att berätta det. Det är jättehedrande. Det tycker jag varje gång. SvenskaFans representerar tittarna., de riktigt initierade tittarna, och de tar jag gärna uppskattning från.
 
Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv senaste året varit för egen del? Några höjdpunkter?
- Jag har fått uppleva massor. Jag har varit på ett par el clásicos som har varit något av det bästa jag varit med om. Likaså cupfinalen i Valencia, främst upplevelsen. Stämningen runtomkring var enorm. Rent spelmässigt slogs det av el clásicot på Camp Nou som levererade något av det bästa jag sett ett klubblag prestera. Men med all respekt till det, inget av det går att jämföra när Sverige kvalar till EM. När Sverige går till EM och vinner sista kvalmatchen mot Holland, då klappar varje cell i hela kroppen och blodet rusar. Man ska gärna vara opartisk men när svenska landslaget spelar får man jubla högt.
 
Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
- Tilll att börja med ser jag inte mig själv som sportjournalist utan fotbollsmänniska och som före detta fotbollsspelare. En inte alltför lätt ekvation. För att klara av att behålla den tanken om mig själv är jag mån om att stå kvar med fötterna på gräsmattan, inte pressläktaren. Då måste man ut i klubbarna och besöka dem. Jag har besökt alla klubbar i Allsvenska under våren, utom GIF Sundsvall som vi inte lyckades lösa, och varit med om ett träningstillfälle med samtliga och fått lära mig hur varje förening vill att fotboll ska spelas. Det är mitt bästa jobb hitills i branschen. Jag vill förstå hur fotbollen utvecklas och utvecklas med den.
 
Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, tex genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
- Min strategi har varit att inte synas för jag vill inte att rollen ska äta upp mig. Jag vill inte leva och tänka fotbollen dagligen. Samtidigt är jag på väg att ändra mig. Twitter har något som tilltalar mig. Där kan man berätta vad man tycker och tänker på ett enkelt sätt. På Twitter får man skylla sig själv om man skrivit något dumt, i en tidning kan det man sagt vinklas till något dumt beroende vilken rubrik de sätter eller liknande. Det är också skönt att på Twitter kunna få ventilera vad man tycker om annan fotboll än den man jobbar med.

Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
- Haha, är det  nu jag ska säga att jag önskar jag kommer etta? Men det vet jag ju att Glenn Strömberg gör! Jag får säga att det vore kul komma tvåa då.

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2012-05-24 20:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans