Final Guldskölden 2012: Kalle Karlsson
Kalle Karlsson,

Final Guldskölden 2012: Kalle Karlsson

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Kalle Karlsson, du är finalist i Guldskölden i så väl ”Bästa Sportblogg och Bästa Sporttwittrare”. En klassisk sportfråga, hur känns det?
-     Det känns såklart jättebra. Jag är glatt förvånad över att vara med bland massa andra stora namn. Jag har ju själv inte syns utåt så länge på samma sätt, så jag är klart förvånad att vara i final.
 
Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv senaste året varit för egen del? Vad har varit höjdpunkterna?
- Jag tog ett stort beslut genom att säga upp mig från Expressen fast jag hade en fast tjänst där, och gjorde en chansning när jag gick till Eurosport. Det var en ny utmaning och där fick jag verkligen göra mer av det som jag ville göra, så det blev ett väldigt bra steg att ta, även om det var lite riskfyllt. Sedan blev ju också flytten till Sportbladet i januari väldigt betydelsefull. Det är ju den överlägset största sajten och man når ut till så många fler.
 
Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
 - Det gäller att lägga ner den tiden som krävs, för min del handlar det om att mycket av fritiden går åt till att vara uppdaterad. Samt att hela tiden försöka ta lärdom och skaffa sig erfarenhet.
 
Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, tex genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
- Man får hela tiden göra en bedömning var man är. När jag var på Eurosport blev sociala medier ett viktigt verktyg för att nå ut till flera, det var då jag startade mitt twitterkonto. Nu när jag är på en så pass stor plattform är det inte lika viktigt som då.
 
Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
 - Att jag hade en friskare knä så att jag kunde ägna mig oftare åt det jag tycker allra bäst om, att spela fotboll.
 
» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Anders Nettelbladt2012-05-24 18:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans