Final Guldskölden 2012: Lasse Granqvist

Final Guldskölden 2012: Lasse Granqvist

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Lasse Granqvist, du är finalist i Guldskölden i så väl Bästa kommentator, Bästa TV-ankare och Bästa Sportjournalist alla kategorier. Hur känns det?
-        Det är klart att eftersom jag har ett huvuduppdrag där tittarna och lyssnarna är i fokus, så är det himla kul att de tycker att jag som journalist är bra nog för det.
-       Det är jätteroligt och för att tala tränarspråk, det ger energi, glädje och en push framåt i vardagen. Jag uppskattar det mycket, det är riktigt roligt.
 
Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv senaste året varit för egen del? Vad har varit höjdpunkterna?
- För min egen del har det varit ett stort steg att göra de stora matcherna även i rikstäckande TV och inte enbart i radio. Två höjdpunkter har varit Brynäs finalserie mot Skellefteå med avgörandet i match sex och Sveriges maffiga vändning mot Holland på Råsunda som säkrade EM-biljetten.
- För mig är det också en höjdpunkt varje gång jag får vara på plats vid ett hett derby, en stormatch i Allsvenskan eller annan nationell angelägenhet. Den närheten och passionen som alla på plats känner för sitt lag blir man rörd av, sånt ger mig mycket.
 
Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
- Jag försöker leva i nuet och se framåt och funderar sällan på vad jag gjort tidigare. Jag känner en styrka att hela tiden gå vidare och fokusera på en ny match eller en ny liga eller en ny turnering att engagera mig i.
 
Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, tex genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte, som du till exempel. Vad är din strategi här?
- Jag har funderat på twitter, jag har till exempel sett hur Petter Rönnqvist och Leif Boork ser över flödet och snabbt får fram fakta. Det är ett bra sätt att skapa vägar fram till information som jag saknar idag.
- Samtidigt måste man ha tiden till det, och att det ska ge någonting. Man måste ju ha någonting att berätta och vem skulle vilja följa mig? Det är ju inte mig man tittar på när det är sändning, utan det är ju matchen. Huvudrollsinnehavarna är de som lirar och så har det alltid varit.
 
 Till sist, vad önskar du dig mest just nu?
- Jag är delägare i några whiskytunnor och alla delägare ska ha en årlig fest på lördag som jag tidigare missat tre år i rad, men nu ska jag vara med. Så därför önskar jag mig vackert väder på lördag.  Jag hoppas också att Sverige precis som i fallet var för åtta år sedan  lyckas med spelet i EM och tar sig vidare från gruppen.

( Då intervjun gjordes i torsdags förra veckan så lär vädret ha varit strålande, reds anm)

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012 

Anders Nettelbladt2012-05-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans