Final Guldskölden 2012: Marcus Birro
Marcus Birro

Final Guldskölden 2012: Marcus Birro

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Marcus Birro, du är finalist i Guldskölden kategori Bästa krönikör, klassisk sportfråga, hur känns det?
- Det känns jättebra. Det är fantastiskt roligt. Jag har ju redan vunnit Guldskölden en gång, 2009, och det tyckte jag var All time high. Sedan dess har jag inte föväntat mig något. Jag blir glad och hedrad att jag är nominerad igen, speciellt nu när jag gör en massa andra saker också. Att som lekman, via SvenskaFans, få komma in och konkurrera mot yrkesmänniskor som lagt en hel karriär i branschen är kul.
 
Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv senaste året varit för egen del? Några höjdpunkter?
- Det har varit bra. I Italien som jag skriver om i Expressen har mycket varit på gott och ont men jag har själv varit mer fokuserad än tidigare.
 
Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
- Jag läser på väldigt mycket. Jag får dagligen uppleva att det finns de som kan mer än mig och det gäller att hitta det jag själv är bra på. Jag försöker skapa känsla och andra vinklar, inte bara vara sportjournalist.
 
Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, tex genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
- Jag har ingen strategi. Jag är nöjd bara synas i Expressen. På Twitter länkar jag vidare sådant jag tycker är bra, inte så mycket mer. Jag har också en blogg på Expressen men det är krönikorna jag lägger mest krut på.
 
Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
- Att Italien tar sig samman och det som pågår blir en energikick modell 2006.

>>Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2012-05-30 13:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans