Final Guldskölden 2012: Niklas Holmgren

Final Guldskölden 2012: Niklas Holmgren

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Niklas Holmgren. Du är finalist i Guldskölden, i kategorin ”Årets bästa sportkommentator” – en klassisk sportfråga, hur känns det?
– Det känns jätteroligt. När publiken vi talar för uppskattar det man gör så känns det naturligtvis bra.
 
Besökarna på SvenskaFans.com har röstat fram dig till finalen – hur tycker du själv det senaste året har varit för egen del? Har det varit några höjdpunkter?
– Förra året vid den här tiden fick jag ju uppleva en VM-final med Sverige, en Champions League-final på Wembley mellan Barcelona och Manchester United, samt en Stanley Cup-final, som var den längsta rent geografiskt, mellan Boston och Vancouver, med en svensk lagkapten. Det var ju häftigt.
– För min del så gjorde jag mycket fotboll, och det var ju en galen Premier League-säsong med massa konstiga resultat och massa mål. När jag tänker efter nu när du ställer frågan så har det varit ett fantastiskt år helt enkelt med jättemånga roliga saker.
 
Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
– Jag brukar fortfarande titta igenom mycket av det jag gör… om jag har fått dille på något ord och hur jag ligger rent timing-mässigt. När jag läser på så har jag en mall där jag vet att om jag gör så här så blir det all right, men man vill ändå hitta något nytt att komma med. Någon information som, till exempel, inte ens de som följer New York Rangers varje dag kan veta om. Man kanske är på plats eller ringer upp någon och får någon sådan information.
– I fotbollen är det samma sak, att hitta något extra. Man får inte bli lat, utan hela tiden läsa på och sedan är det så att det nästan blir roligare och roligare för varje år som jag håller på med det här. Det gäller också att lyssna på andra utländska kommentatorer och kollegor, och lyssna på sig själv, för jag är oftast själv min största kritiker. Det är detaljerna som jag hela tiden försöker fila på.
 
Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, t.ex. genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
– Nu har jag faktiskt öppnat ett Twitterkonto förra veckan, men har inte börjat twittra än. Jag tycker det är helt ok. Tycker man det är roligt och så där, så ska man väl göra det. Jag är inte med i några sociala medier än så länge, men jag ska börja twittra vilken dag som helst tänkte jag. (Efter det att intervjun genomfördes har Holmgren skrivit sina första tweets, och hittas på @Niklas_Holmgren, reds.anm.)
 
Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
– Oj. Nu ska man ju hitta på något roligt. Det var en bra fråga, det finns ju mycket man önskar sig just nu. Åh, det blir alldeles tomt. En frisk son säger jag, för han sitter jämte mig här och hjälpte mig. 

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Niclas Vibergniclas.viberg@svenskafans.com@NiclasViberg2012-05-29 13:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans