Final Guldskölden 2012: Simon Bank
Simon Bank

Final Guldskölden 2012: Simon Bank

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Simon Bank, du är finalist i Guldskölden kategori Bästa krönikör, Bästa sportbloggare (tillsammans med Erik Niva) och Bästa sportjournalist alla kategorier, klassisk sportfråga, hur känns det?
- Bra, ju. Framför allt är det riktigt roligt att så många uppmärksammat hur bra många av mina kollegor är; Kalle Karlsson, Tut-Bjurre, Frändén, Leifby.

Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv senaste året varit för egen del? Några höjdpunkter?
- Det har ju varit ett år med rätt få stora mästerskap, men jag tycker vi gjort mycket bra journalistik. Jag är nöjd med CL-bevakningen, tycker vi gjorde ett riktigt bra VM i Tyskland, och så toppade vi alltihop med Erik Nivas super-serie om Livet efter döden och guldpennan. Det var en bra säsong.

Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
- Läser mycket av folk som är bättre, inte bara sportrelaterade texter. Sen har jag mycket nytta av en lång vintersemester då jag tar in både fotboll och språk på ett annat, lite mer lustfyllt sätt. Jag får ut mycket av det.

Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, tex genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
- Jag och Erik har ju bloggen, med ett levande kommentarsfält som jag är stolt över. Bra interaktion, bra nivå. Twitter använder jag bara som inspiration- och informationskälla, utan att publicera mig själv. Det finns nåt egocentriskt, varumärkesmedvetet drag där som oftast gör mig rätt sorgsen.

Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
- Frihet, jämlikhet, systerskap. Och Jan Vertonghen.

>>Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2012-05-30 21:40:36
Author

Fler artiklar om SvenskaFans