Final i Guldskölden 2012: Anders Adamsson

Final i Guldskölden 2012: Anders Adamsson

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Anders Adamsson. Du är finalist i Guldskölden kategorin Årets expert/bisittare. Klassisk sportfråga, hur känns det?
– Hehe, ja den var klassisk. Det är väl trevligt så klart. Det är ytterst smickrande, inte minst med tanke på att ni inte är en sajt där våra ”fans” hänger, om man säger så. De har ju andra forum.

Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv det senaste året varit för egen del? Några höjdpunkter?
– Höjdpunkten varje år är ju Tour de France, så klart. Inget snack om saken. Det är mest tittare och mest respons. Men jag som är en riktig cykelnörd i sammanhanget gillar vårklassikerna Paris-Roubaix och Flandern runt. Det är mina guldkorn varje år.

Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
– Jag är ständigt påläst. Det är en livslång passion som hela tiden ska utvecklas. Sen försöker jag ge tittarna det som de inte ser. Det är ju det som är målsättningen. Det de inte ser och det de inte tänker på, de små detaljerna.
– Jag vill hela tiden förmedla livsstilen proffsidrottare och inte bara cykelresultatet. Det är det jag tycker gör sporten ännu mer intressant. Livstilen att vara en professionell idrottsman, vad det innebär. Det innebär inte bara resultatet på en tävling eller en match.

Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, till exempel genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
– Jag har inget behov av att marknadsföra mig själv i någon slags konkurrenssituation eller så där. Jag har Facebook där jag har mer än mina vänner så att säga, folk som är cykelintresserade. Jag har en blogg också som handlar om cykel som fenomen, om stil och grejer. Nyrakade ben och svett heter den. På Twitter följer jag bara diverse olika cyklister på, men jag är inte aktiv själv.

Till sist, ännu en klassisk sportfråga, vad önskar du dig mest just nu?
– Om man bortser från det personliga planet och tar det idrottsliga så önskar jag mig ett stenhårt Tour de France, med odopade cyklister.

>> Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Andreas Holmandyholm2012-05-30 11:50:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans