Final Guldskölden 2012: Chris Härenstam

Final Guldskölden 2012: Chris Härenstam

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Chris Härenstam, du är finalist i Guldskölden i kategorierna "Årets sportkommentator" och "Årets sportjournalist alla kategorier". Klassisk sportfråga, hur känns det?
— Det kan inte vara något annat än bra, framför allt inte med fotbolls-EM och OS framför mig. Dessutom skiner solen, vilket är toppen!

Besökarna på SvenskaFans har röstat fram dig till finalen, hur tycker du själv senaste året varit för egen del? Några höjdpunkter?
— Det finns ju höjdpunkter i stort sett varje arbetsdag, som visserligen kanske inte är så stora höjdpunkter för andra. Ur ett större perspektiv är naturligtvis finalen i junior-VM det som de flesta kommer ihåg från det senaste året. Det har ju inte varit så många stora mästerskap i varken fotboll- eller OS-sammanhang, så junior-VM-guldet är ju störst. Vi slog alla tiders tittarrekord den natten, vilket var väldigt roligt.

Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
— Under de tidiga åren så var det ganska enkelt, för då var det så otroligt mycket som behövde förbättras. Idag behöver jag naturligtvis också förbättra en massa, men jag har blivit mer trygg med mig själv med åldern och genom att jag har gjort ganska mycket saker. Jag vet vad jag är mindre bra på och jag jobbar väldigt mycket på att förbättra mitt språk. Det gör jag genom att läsa böcker och att lösa en hel del korsord.

Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, tex genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
— Alla som känner mig vet att jag är fullständigt inkompetent när det kommer till teknik, men de sa till mig på TV-sporten att 'nu måste du börja twittra'. Då började jag göra det vid årsskiftet och sedan jag väl förstod hur det fungerade tycker jag att det är jätteroligt! 

Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
— Det tråkigaste svaret som finns, men också det absolut viktigaste – att min familj får vara lycklig och har hälsan i behåll.

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Petter Fritzpetter.fritz@svenskafans.com2012-05-24 16:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans