Final i Guldskölden 2012: Johan Kücükaslan

Final i Guldskölden 2012: Johan Kücükaslan

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Johan Kücükaslan. Du är finalist i Guldskölden i kategorin ”Årets sportjournalist alla kategorier” – en klassisk sportfråga, hur känns det? 
- Det känns jättekul. Jag har ju drivit en kampanj rätt hårt på twitter för att slå mot höjdarna. Det började skämtsamt men sedan nappade folk på det. En kul grej, som jag drivit till en bra nivå. Men jag är fortfarande förvånad att jag blev nominerad. Jag har väldigt stor respekt för de andra namnen.

Besökarna på SvenskaFans.com har röstat fram dig till finalen – hur tycker du själv det senaste året har varit för egen del? Har det varit några höjdpunkter? 
- Jag har haft ett bra år. Jag var i USA i tre och en halv månad i höstas där jag levererade en del reportage med bra intervjuer. Bland annat gjorde jag ett reportage med Henrik Lundqvist i New York som jag blev väldigt nöjd med. 

Hur gör du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
- Jag har ju bara jobbat tre år med det här, så jag är fortfarande färsk jämfört med många av de andra. Jag utvecklas fortfarande hela tiden. Man lär sig otroligt mycket ute på fältet och genom att göra många intervjuer.

Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, t.ex. genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här? 
- Jag bloggar inte utan kör stenhårt på twitter. Jag försöker att inte vara så ultraseriös utan jag skriver mer vad jag känner och tycker. Ser man på andra tweets är det ju samma sak alla skriver. Jag har hittat min egen stil. Och att ”retweeta” beröm och så, det är alltid kul.

Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu? 
- Haha, den skulle man ju funderat på… men jag vill inte sluta sist i omröstningen.

>> Klicka här för att rösta i Guldsklöden 2012.

Andreas Holmandyholm2012-05-25 15:05:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans