Final i Guldskölden 2012: Johan Svensson

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Johan Svensson, som driver bloggen MrMadhawk. Du är finalist i Guldskölden, i kategorin ”Årets bästa sportbloggare” – en klassisk sportfråga, hur känns det?
– Det är hedrande. Jag har inte hunnit reflektera så mycket över det, men många har sagt att det är en stor grej. Jag har ingen aning själv, men det är ju många stora namn med där – så det är ju jättestort för en amatör, så att säga.

Besökarna på SvenskaFans.com har röstat fram dig till finalen – hur tycker du själv det senaste året har varit för egen del? Har det varit några höjdpunkter?
– Det har varit mycket turbulens i Malmö så det har ju kommit mycket trafik tack vare det, men egentligen har inte jag gjort något annorlunda jämfört med innan. Jag har bara skildrat det så som det har varit. Även i de andra klubbarna har jag skildrat det så som det har varit. Det har varit ett bra år, precis som alla andra. Besökssiffrorna har gått upp och det är en stigande kurva, så det har ju egentligen varit bättre så sätt.  

Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
– Jag ser till att alltid vara påläst, och jag är aldrig mätt. Det är väl det främsta. Det går väl hela tiden att veta mer grejer och ha tempo när man publicerar nyheter.

Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, t.ex. genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
– Min strategi är absolut att twittra så mycket som möjligt, för det är ju jättepopulärt och jag har ändå många följare på Twitter. Får jag ut nyheter på Twitter kan jag nog få en hel del klick på det. Jag refererar också alla bortamatcher på twitter. Det är en bra kanal och man kan nå ut snabbt. Jag följer ju även andra nyhetsfolk som får ut sina nyheter snabbt, så det är för att snabbt få reda på grejer som jag använder Twitter.

Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
– Att Malmö klarar att få ihop ett slagkraftigt lag. 

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Niclas Vibergniclas.viberg@svenskafans.com@NiclasViberg2012-05-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans