FK Karlskrona - Malmö FF 1-2 - Inte orolig
Misär.

FK Karlskrona - Malmö FF 1-2 - Inte orolig

Malmö FF studsade tillbaka från förlusten mot Wolfsburg med en stabil seger mot Karlskrona.....

Som mesta mästare av Cupen är vi såklart vana vid att vinna enkelt och stort i cupen. Det är faktiskt så ofta vi vinner att vi oftast inte ens behöver anstränga oss för att vinna. Ahh, förlåt. Detta var starten på en matchrapport jag tänkte skriva... 1989! 
Sen dess har ju cupen vcarit ett helsicke och i år såg det ut att bli samma visa.

Jon Dahl Tomasson testade ett recept som flera gånger visat sig vara totalt värdelöst - Byta ut merparten för att ge nya spelare chansen. Problemet med detta är att de som kommer in får medspelare som alla vill bevisa sig och alla saknar ryggraden i laget att luta sig mot. I dag blev Anel vår ryggrad och riktigt där tycker jag inte att han är. Än. Alla spelare kommer in och är nya vilket gör att spelarna oftast blir väldigt individuellt inriktade och få har ett välfungerande lagspel i sig. Samspel finns nästan aldrig. Såklart.

Startelvan var för övrigt: 
Dahlin
Eric, Lasse, Anel, Knudsen
Vagic, Rakip, Mujanic, Berget
Molins
Prica

Typ så. Det kan ha varit mer att Rakip höll sig mot höger och Vagic centralt. 

I vilket fall som helst. En snabbsummering av första halvlek
- Mycket dominans för MFF. Straff. Berget missar.
- Karlskrona kontrar och får en frispark som lyfts in i straffområdet och nickas i mål. Lasse Nielsens zon vad jag kunde se - men det var nog fler som kan känna sig skyldiga. Jag har inte riktigt orkat se över situationen fler gånger. 
- Malmö tar tillbaka kontrollen men spelar dåligt och skapar typ inget.
- Berget skjuter hål i luften och trillar omkull och måste byta.
- Ny straffsituation för MFF där vi förmodligen borde fått straff men domaren skonade oss från eländet. 
- Vagic faller över en motståndare och slår ryggen (?) och måste byta. 
- En fullständigt värdelös halvlek med tanke på att det är ett motstånd från division 1. Usch och fy.

I andra halvlek sattes Oscar Lewicki in istället för Vagic som skadade sig precis före pausvilan. Berget hade tidigare ersatts av Antonsson. 
Snabbsummering av andra halvlek
- Större dominans än i första halvlek och framförallt betydligt fler chanser än i första halvlek. Antonsson fick läge. Molins hade chanser. Och det dröjde tio minuter sen kom kvitteringen. Inbytte Lewicki lyfte in bollen i straffområdet till Molins som knoppade in 1-1. Rätt snyggt ändå. 
- Enorm dominans. Men tiden började ticka ut... Så.. med drygt tio minuter kvar. Frispark högt upp. Knudsen la upp bollen och den inåtskruvade frisparken sökte sig direkt i mål bakom en, förmodligen inte helt nöjd, målvakt i Karlskrona. 

2-1 stod sig matchen ut. Puh... Det var inte någon stor match av MFF. Inte av spelarna och inte av Jon Dahl. Men vi fick med oss alla tre poängen och det var det vi skulle. 

Noterbart är ju att Romain Gall inte ens fick plats på bänken när vi luftar allt vi har och lite till. Det är väl bara att säga "Hej då" och lycka till framöver till Romain. Tyvärr lär det väl inte bli mer speltid i MFF. 

Nu laddar vi mötet med AFC för att vinna gruppen och få lira hemma i kvarten. 
Framåt Malmö. 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2020-03-01 20:08:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?