Flera spelare lämnar AFC Eskilstuna

Flera spelare lämnar AFC Eskilstuna

De två senaste att lämna klubben är Tim Hartzell och Tarik Resic.

Under torsdagskvällen meddelade AFC Esklistuna att försvararen Tim Hartzell hade genomfört en permanent övergång till Sandvikens IF

19-åringen anlände till AFC under förra säsongen från Djurgårdens ungdomsled och hann med 6 matcher i Superettan 2020, varav 1 start. Under 2021 har Hartzell spelat 3 matcher, men det blir inga fler utan Tim kommer nu att representera Sandvikens IF som i skrivande stund ligger 2:a i Division 1 Norra. 
Hartzell gjorde faktiskt sin professionella debut i AFC-tröjan när han hoppade in i slutskedet på AFC's första vinst i Superettan 2020 mot Brage (3-2). 

När jag sökte AFC's sportchef och nuvarande tränare Jawad Al Jebouri för en kommentar svarade han så här: 

Tim behövde ett miljöbyte för att fortsätta utvecklas och det var ett önskemål från alla parter. 
 



Även mittfältaren Tarik Resic lämnar AFC Eskilstuna som kanske är ett anonymt namn till och med för vissa AFC fans. Den egna produkten har endast gjort 8 minuter för klubben, de kom i AFC's 4-1 förlust i Svenska Cupen mot Hammarby
Under tiden Resic har varit kontrakterad till AFC har han haft en lånetid i lokala klubben Eskilstuna City där han spelade 6 matcher under 2020. 

AFC skrev så här på klubbens officiella hemsida: 

Den unge mittfältaren och AFC Eskilstuna har idag ömsesidigt valt att avsluta det nuvarande kontraktet. Det innebär att Tarik är fri att gå till vilken klubb han vill.
Vi tackar för den här tiden och önskar Tarik lycka till i sin fortsatta karriär.

Jag tackar både spelarna för deras tid i klubben och önskar dem lycka till i framtiden. 

Under dagarna har det också blivit klart vilket lag AFC möter i omgång 2 av Svenska Cupen i höst. Lottade mot AFC blev Norrköpingslaget IF Sylvia, som AFC värvade Marwan Bazi ifrån under sommaren. Matchen spelas den 18 eller 19 Augusti på Platinumcars Arena, eller som den är mer känd, Parken i Norrköping. 

Forza AFC! 
 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-07-15 20:59:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna