Flygande språngnick gav 3 poäng i Umeå
Språngnickaren Alex Cantos

En flygresa till Umeå var det som stod på agendan för AFC United på söndagen. Ett möte i Norrettan mot hemmalaget Umeå FC på T3 Arena var det som väntade. Resultat: Umeå FC - AFC United 0 -1 (0-0)

Hemmalaget inledde bäst och skapade ett par riktigt bra målchanser när 4 min spelats. Lite mera hemmalag var det och AFC fick inte till ett avslut förrän i 11:e min, dock räddning av UFC:s målvakt Vladimir Sudar. AFC:s keeper Josh Wicks är också uppvärmd efter en kvarts spel.
Ju längre tiden gick ju mera AFC blev det. I 29 min har UFC ett avslut rakt på Wicks i målet. Repliken minuten senare från AFC var en kopia av UFC:s avslut. Omar Eddahris avslut går rakt på målvakten Sudar.
Hemmalaget hade mera boll och vinner halvleken på poäng. AFC United fick förlita sig till snabba spelvändningar som resulterade i hörnor och något avslut på mål.

En bra slagen hörna inleder andra halvleken för AFC, dock ingen utdelning. Filip Rogic tar ett avslut, över UFC målet.
I 52:a min borde AFC tagit ledningen då Luca Polo får chansen men Sudar i UFC målet gör en fantastisk räddning. 10 min senare har Luca Polo en ny jättechans att göra mål, återigen står Sudar i vägen och fortsatt mållöst.
Olyckan var framme för Luca i 67:e min, såg ut som en sträckt baksida lår.
Alex Santos in i hans ställe. Jaaaa, snacka om inhopp, 3 min på banan så sätter han 0-1 med en fantastiskt vacker slängnick.
I 75:e min kunde Filip Rogic satt den berömda spiken, men återigen denne Sudar med en ny jätteräddning.
Inga större problem sista kvarten då Özcan bytte in 3 defensivare och bussen var på plats.
Bara att lyfta på keepan och gratulera grabbarna, och alla ledarna till en ny trepoängare inför 520 åskådare på T3

Nästa match är hemma på Skytteholm inkommande lördag 24 maj. Motståndare är Nyköpings BIS och avsparken 16.00

Startelvan: Mv Josh Wicks (K) – Jesper Carlsson – Alex Pereira – Omar Eddahri – Luca Polo (67) – Linus Smedjegården – Robert Åstedt – Filip Rogic – Omar Jawo – Ben Everson (79) – Joakim Alriksson (85)
Ersättare: Mv Filip Vaitsiakhovich – Ricardo Gray – Rinor Nushi – Liam Molesworth – Juan Hervias (79) – William Rodriques (85)   – Alex Santos (67).