Varberg Energi Arena, 2021-11-21 17:30

Varbergs BoIS - AIK
0 - 1

Trender är till för att brytas
AIK visade direkt från start att tre poäng skulle hem till Solna.

Trender är till för att brytas

Äntligen lyckades hjältarna från Solna städa av bortaspöket. AIK besegrade Varberg rättvist och komfortabelt i slutändan efter mål av Nabil Bahoui i den andra halvleken.

Den första halvleken satte ton

Det var ett AIK som ifrån sekund ett av den här matchen satte fart på bollen. Allt vi har efterfrågat i de andra bortamatcherna fick vi se här mot Varberg. Laget var inte passivt eller lågt i sitt sätt att agera ute på banan. Det var ett aggressivt angrepp till uppgiften och ett varierat anfallsspel som borde resulterat i en ledning redan i paus. 

Nyckeln till ett flygande anfallsspel är oftast inte svårare än att ha ständig rörelse utan boll. Det AIK vi fick se dom sista matcherna innan uppehållet var ett ängsligt AIK. Med spelartyper som Erik Ring och Zach Elbouzedi på kanterna så får man spelare som gång på gång vågar göra sin gubbe.

Det här är varför jag ständigt propagerar för att Bartosz Grzelak absolut inte ska få sparken som vissa andra supportrar på rutin gapar ur sig efter poängtapp. Tycker det finns tydliga riktlinjer hur Bartosz vill att sitt lag ska uppträda och då måste han få minst ett fönster till för att få in de spelartyper som passar in till fullo.

Bilal Hussein spelar inte i AIK länge till

Efter kanske några enstaka sämre prestationer likt laget så var han äntligen tillbaka i sitt esse. Styrde, dikterade och dominerade i majoriteten av den här matchen. Det som gör honom så dominant i matcherna är ju främst hans fotbollshjärna men också det defensiva spelet. Han har helt enkelt utvecklats till en tvåvägsspelare och presterar på en mycket jämnare nivå denna säsong än tidigare. Han fick äntligen chansen denna säsong som startspelare och han har minst sagt tagit den. 

Med den här utvecklingskurvan i AIK och framfarten i det svenska U21-landslaget så ska vi njuta så länge vi får se Bilal i den svartgula tröjan. Att vara så ung och vara en så viktig pjäs i en centrallinje borde ge eko till de större klubbarna utomlands. Personligen tror jag att det här är en framtida landslagsspelare vi bevittnar.

Sista vi sett av Sebastian Larsson?

Sebastian Larsson drog på sig sitt tolfte gula kort i dagens match mot Varberg och är avstängd mot Elfsborg. Det här var något han personligen såklart var riktigt frustrerad och uppgiven över hur varningssystemet är utformat. Man kan tycka vad man vill om den saken men det här gula kortet idag var väldigt tveksamt. Det här kan bli otroligt kostsamt för AIK och hur den här säsongen kommer att avslutas. 

Efter den enorma kritiken han riktade mot bland annat domarkåren efter matchen så tror jag att det kan innebära att han får en till match avstängning. Då är min magkänsla efter allt detta tillsammans att han skulle lika gärna kunna känna att nu räcker det för att frustrationen över sådana här saker tar alldeles för mycket energi. Hoppas givetvis inte på detta, jag hoppas verkligen jag har fel och att han vill fortsätta minst en säsong till. 


Vad är era tankar om mina spaningar här och vad tyckte ni om dagens match?

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-11-21 22:48:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen