Förlust borta mot Kalmar FF

Söndagskvällens bortamatch mot hemmalaget Kalmar FF på Guldfågeln Arena slutade med en svidande förlust. Resultat: Kalmar FF - AFC Eskilstuna 2 - 0 (1-0)

Matchen mot KFF som kom med ett halvt nytt lag från föregående matchen på Tunavallen började med litet övertag för KFF som resulterade i en farlig frispark tätt utanför i 8:e min.
första riktiga AFC avslutet kom i 19:e min genom Piermayr, dock utanför målet.

En straff för KFF i 21:a min. Romario stolpe in i mål och 1-0.
Nya Romario bjöds på ett friläge av Öhman Silverfeldt i 25:e min, som tur var missade denne målet. I 43:e min var det målvakten Haghighis tur att bjuda KFF på friläge,
utanför målet även denna gång.

Efter 45 var det rättvis hemmaledning då AFC:s offensiva spel var obefintligt.
6 avslut för KFF, dock inget på mål förutom straffen.
2 avslut utanför målet var AFC:s magra insats, mittbacken Alex Mitchel som fick slita hårt var missnöjd i halvlek liksom alla andra över den bleka offensiven av de våra.

Ytterst nära 2-0 i 57:e min, dock rullade bollen på utsidan målstolpen. Några  halvchanser skapades av de våra i andra halvlek.
81:a min kom ett rejält offsidemål för Kalmar och matchen var över.

"GRATTIS"  Daniel Björnkvist till din 100:e match i Allsvenskan. En gedigen insats som  vanligt av den gode Daniel.

Domare: Patrik Eriksson