Förlust borta mot Värnamo
Lagkaptenen Filip Rogic gjorde en riktigt bra insats på sin centrala mittfältsplats

Torsdagskvällens bortamatch mot hemmalaget IFK Värnamo blev ingen trevlig kväll för gästande AFC. Hemmalaget vann med 2 - 0 (1-0)

Matchen började i regn och rusk, AFC skaffade sig en hörna direkt där Othman El Kabir laddade och Bun-Dawda styrde returen i stolpen. Repliken
från hemmalaget i 4:e min blev en hörna som touchades in i AFC målet vid bortre stolpen, tuff början med 1-0 i baken direkt.

AFC rullade dock boll riktigt bra och i 15:e  min prickar Ferid Ali ribban med ett tungt avslut.
23:e min nytt bra avslut av AFC, denna gång var det Filip Rogic, vars avslut slickade överliggaren. Båda lagen hade halvchanser under resten av halvleken.

— Det är en tuff match - men det visste vi innan matchen - tyckte AFC coachen Özcan Melkemichel som inte var nöjd med första halvlek.
Andra halvlek inleddes med en hörna där Ferid Ali så när kvitterat. målisen lyckades tippa till ny hörna. 5 hörnor för AFC första 10 min i andra halvlek.
Kabir avslut i 64:e min som målvakten räddar. Buya hade ett bra avslut tätt utanför krysset bara minuten efter Kabirs avslut.
76:e min fick Josh Wicks sträcka ut ordentligt, räddade till hörna.

Inhoppande André Österholm hade en fin chans i 80:e min men fick inte till det bara meter från hemmamålet.
Straff för Värnamo i 92:a min som betydde 2-0, vilket inte speglar spelet precis. Första halvlek till hemmalaget andra halvlek till AFC, där lagkaptenen
Filip Rogic nog gjorde den bästa insatsen sett över 94 min.
Nu väntar en tuff bortamatch mot Dalkurd på Domnarvsvallen i Borlänge.

Domare: Magnus Lindgren