Förlust efter svag början

Säsongens sista seriematch var det senaste söndag hemma på Skytteholms IP. Dagens gäster var Södertälje laget Syrianska FC med lika många poäng i tabellen som AFC. Gästerna var lite vassare och kunde vinna med 2 - 3 (2-3)

Matchen började med ett övertag för SFC mot ett som det såg ut oinspirerat hemmalag. 0-1 redan i 7:e minuten genom Nahir Oyal som fick fritt fram på vänsterkanten och satte bollen i hemmamålvaktens långa hörn.
Innan hemmalaget hunnit vakna stod det 0-2 efter 11 min. Exakt på exakt samma sätt, ett mål som Josh Wicks får ta på sig, alldeles för passiv vid bägge mälen.
AFC vaknade dock till och fick till en reducering i 16:e min genom Omar Eddahri framspelad av Othmar El Kabir.
Efter 23 min var det kvitterat till 2-2, Filip Rogic hittade Luca Gerbino Polo som satte bollen i mål. Resten av halvleken var lugnare målmässigt. El Kabir hade en jättechans att ge AFC ledningen i 32:a min, men fick bollen över målet från två meter.
I stället var det SFC som gjorde mål i 44:e min. En nick från nära håll vid bortre stolpen. Kanske hade kryss varit mest rättvist i halvlek.

Båda lagen skapade målchanser i andra halvlek. Sista kvarten var grym av AFC, men det var så dax då. SFC kom knappt ur straffområdet.
En fantastisk insats av SFC kepern Dejan Caraca räddade både möjliga och omöjliga bollar så matchen slutade med uddamålsförlust.
Totalt 16-5 i avslut säger allt om AFC:s sista kvart.
Första kvartens försvarsarbete var det som förstörde dagen för AFC. Tyvärr såg det lojt ut på många fötter och då är det svårt att vinna matcher.