Förlust i seriefinalen
En bekymrad AFC tränare

AFC:s långa segersvit tog slut i söndagens match hemma på Skytteholms IP. Gästerna tog vara på sina målchanser något som hemmalaget inte lyckades med. Den stora skillnaden mellan lagen var gästernas 21 årige Sam Johnsson som stod för Frej:s bägge mål. Resultat: AFC United - IK Frej 0 - 2 (0-1)

En försiktig början från bägge lagen var det. Frej:s Sam Johnson presenterade sig direkt med matchens första avslut efter 6 min, avslutet dock skyhögt över målet. Han skulle dock komma igen många gånger om under matchen. Upptakten till Frej:s hörna 1 18 min som resulterade i ett baklängesmål var ett riktigt missförstånd på mittfältet, två man vid bollen och ingen tar den. Hörnan nicktouchas i mål av Sam Johnson.

Repliken på baklängesmålet var sylvass, friläge ute till höger för Alex Santos som dundrar i stolpen från några meters håll. Nya målchanser uppstod då vänsterbacken Alex Pereira lyfte in många fina bollar i boxen, bl.a. brände Omar Eddahri tomt mål i 26:e min. Frej:s försvar visade sig vara bättre i huvudspelet än de våra som förlorade i stort sett alla höjddueller, inte ens Luca Polo kom någon vart. Ett kryss hade varit mest rättvist i halvlek.
I andra halvlekens 56 min hade Sam Johson chansen till 0-2 men ett gediget arbete av Robert Åstedt som räddade avslutet på mållinjen. Johnson kom dock igen i 59 min då han snurrade upp hemmaförsvaret innan han rullade in 0-2. Redan i halvlek kändes det som  om det inte var AFC:s dag i offensiven, alldeles för plottrigt och många missar i sista tredjedelen.

AFC försökte få till en reducering, närskott som räddades av en försvarare på mållinjen. Jesper Carlsson ett bra avslut i 70:e min men det ville sig inte denna dag för hemmalaget. Försvaret hade fullt upp med Johnson som var Frej:s enda vapen framåt, men det räckte ju mer än väl för gästerna. Ingen i hemmalaget som överträffade sig själv denna eftermiddag där vädret bytte ansikte flera gånger om.

Mikael Eriksson var godkänd som domare inför 355 åskådare, men måste man ta en minut på sig vid en varning för att skriva ner en enkel siffra, tur att det blev bara tre varningar totalt för lagen.
Nu väntar ytterligare en hemmamatch, nästa söndag 29 juni mot IFK Luleå. Avspark 14.00

Startelvan: M.v. Josh Wicks (K) - Alex Pereira - Omar Jawo - Robert Åstedt - Linus Smedjegården  - Omar Eddahri (65) - Jesper Carlsson - Joakim Alriksson -Filip Rogic - Alex Santos (83) - Luca Polo
Ersättare: M.v.Pilip Vaitsiakhovich - Ricardo Gray - Rinor Nushi(65) - Juanjo Hervias - William Rodriques - Ben Everson (83) - Yago Baggio