Förlust i träningsstarten
Kader Hodzic gjorde en bra halvlek.

AFC :s utepremiär mot nya Allsvenskarna BP på Grimsta IP slutade med förlust 2 - 0 (2-0)

Strålande solsken med några minusgrader var det när matchen gick igång.
AFC Eskilstuna kom med en 22 manna trupp där många var spelare som prövade lyckan denna vinterdag.
"Rätt inställning och bra vilja" var AFC coachen Nemanja Miljanovic ledord före matchen.
Uppställningen var 4-2-3-1 hos de våra.

Efter en kvart hade AFC en jättechans, Amadou Kalabane hittade Kadir Hodzic ute till vänster, vars avslut kunde rensas bort till hörna.
På sitt första avslut på mål gör BP 1-0 i 19:e min, en stänkare i nättaket.
Repliken från AFC var ett fint avslut av Norrby förvärvet Kadir Hodzic som var den som skapade chanserna hos AFC.
28:e min kom 2-0 till BP genom deras nyförvärv från Vasalund, Eric Omondi är namnet. Han hade även assisten till BP:s 1-0 mål.
40:e min touchade Kevin Bisses avslut överliggaren hos BP målet.

AFC började riktigt bra men tappade vartefter tiden gick.
Duktige vänsterbreddaren Kadir Hodzic som byttes ut i halvlek var dock nöjd med vår första halvlek.
Mittbacken Alexander Michel var orolig för att det skulle bli lite oreda i början men det blev det ju inte.
Båda målen kom från vår högersida där vi inte fick stopp på Eric Omondi.
Andra halvlek:
Mycket försiktig inledning, kan ju bero på många byten i halvlek. Ousmane Camara hade ett bra läge i 67:e min, dock gick avslutet rakt på BP målvakten.
Laurie Bell hade också ett bra avslut i 74:e min som målvakten tvingades släppa en retur på, dock ingen AFC:are i närheten.
Ny chans för AFC i 87:e min, målvaktsretur blev det, men ingen framme på returen. En klart godkänd halvlek av AFC. Synd att vi inte kunde spräcka nollan på de chanser vi hade.
En ganska bra insats mot ett bättre motstånd - tyckte Nemanja Miljanovic efteråt.
En snäll match där det utdelades 3 varningar sista minuterna, två till AFC och en till BP.
Publik: c:a 100 talet
Domare: Mohammed Al Hakim.