Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2020-07-30 19:00

Trelleborg - Umeå FC
1 - 1

Förlust med 1-1

När TFF tog ledningen i början av andra halvlek fanns det stora förhoppningar om tre poäng hemma mot nykomlingen Umeå. Men är det något som årets upplaga av TFF inte riktigt verkar behärska så är det att knyta ihop säcken poängmässigt. Den sköra 1-0-ledningen blev snöpligt 1-1 i 89:e minuten, vilket betydde två tappade poäng.

Efter en ganska händelsefattig första halvlek, där en nick i stolpen från Anton Tideman var den hetaste målchansen, tog TFF ledningen med 1-0 alldeles i början av andra halvlek. Erik Andersson petar finurligt fram bollen till en djupledslöpande Fritiof Björkén som rinner igenom och sparkar in bollen vid bortre stolpen.

Ett fullt rättvist resultat sett med opartiska TFF-ögon.

Man kan tycka att hemmaplan mot en nykomling på förhand borde betyda dominans spelmässigt och kanske också tre poäng. Men i fotboll i allmänhet, och med TFF i synnerhet, kan man inte ta något för givet. (Givetvis lite det som är tjusningen med det också.)

Visserligen tryckte Umeå stundtals på för en kvittering under andra halvleken, men den sköra 1-0-ledningen kändes ändå relativt stabil.

Därför blev det något av en kalldusch när kvitteringen till 1-1 kom i 89:e minuten. Ett inlägg från vänster där Isak Jönsson i mitten inte riktigt tar duellen mot en framrusande motståndare som då kan skalla in bollen i mål.

Motståndarnas vilja och beslutsamhet i stunden fullkomligt körde över vad som såg ut som lika delar passivitet och ängslighet hos TFF:arna.

Återigen tappar TFF snöpligt och onödigt två poäng i slutet. Minns Akropolis borta där 0-2 blev 2-2. Minns även den där straffmissen borta mot Degerfors som kunde betytt en pinne. Totalt fem bortslarvade poäng i slutet av matcherna.

Om det är trötta ben, trötta hjärnor, missar i lagledningen eller bara otur kan vi låta vara osagt. Men det börjar oavsett att bli en tråkig vana nu att gå miste om poäng i slutet av matcherna.

Redan imorgon kväll, måndag 3 aug, ges möjlighet till revansch för denna 1-1-förlust då TFF beger sig norrut till Dalarna för bortamatch mot Brage.