Förlust mot GIF Sundsvall i träningsmatchen
En bra insats gjorde högerbacken Daniel Björnqvist

Lördagens träningsmatch mot gästande GIF Sundsvall hemma på Tuna vallen slutade med en 0 - 2 (0-1) förlust.

Kallt och ruggigt så hälften hade varit nog.
Men det var inte något som bekom Giffarna speciellt mycket i inledningen
Redan i 3:e min var deras Linus Hallenius framme med ett vasst avslut tätt över målet.
Bortspelade blev vi i 5:e min då Sebastian Rajalakso fick fritt fram mot provspelaren i målet Ante Knezovic från Kroatien.
Lugnt och prydligt tryckte Rajalakso in 0-1 bollen i långa hörnet.
Såg lite yrvaket ut i hemmalaget från början men ju längre halvleken pågick ju bättre spelade AFC Eskilstuna.

Efter 10 min hade AFC:s Chidi Omeje en fin chans som rann ut i sanden.
I den 35:e min hade Ferid Ali ett riktigt bra AFC läge, men tyvärr över målet.
En halvlek där gästernas 0-1 ledning var rättvis.

I 63:e min hade inbytte Sasa Matic en bra nick tätt över målet.
Efter 72 min visade Omar Eddahri att hans fantastiska snurrningar fungerar även i Allsvenskan. Lekte med 2-3 försvarare innan hans avslut tyvärr gick på fel sida stolpen sett med Eskilstuna ögon.

AFC Eskilsuna var minst lika bra som Giffarna i andra halvlek. Ett av deras få anfall resulterade i 0-2 i 83:e min, något som inte var speciellt rättvist.
Många gjorde fina insatser, den bästa tycker jag nog högerbacken Daniel Björnqvist stod för.

Redan inkommande fredag kl 17.00 är det dags igen. Assyriska FF är det som kommer på besök till Tunavallen.
Hoppas för publikens skull på varmare väder då. En stor eloge till de drygt 400 som trotsade det råkalla vädret.
Domare: Johan Krantz Uppsala
Publik: 402
Bollpojkar: Eskilstuna City

Startelvan: Målvakt Ante Knezovic - Jernade Meade - Ludvig Öhman - Mauricio Albornos
Daniel Björnqvist - Omar Eddahri - Anel Raskaj - Thomas Pirmayr - Ferid Ali - Chidi Omeje - Aaron Zahui Bazzoukou
Ersättare: Rinor Nushi - Mohamed Buya Turay - Sasa Matic - Amadou Kalabane -