Förlust trots 0-2 ledning i halvlek
Robin Palacios, en av Väsbys målskyttar -- Foto Bror Rosenback

Lördagens bortamatch mot Karlskoga BK började i dur och slutade i moll.

Resultat: Karlstad BK - Väsby United 3 - 2 (0-2)

Efter en lugn början skapade lagen några målchanser första kvarten, Sal Robarteh var en av våra som var framme utan att lyckas få bollen i mål. Det gjorde dock Robin Palacios då han vände bort KBK:s
försvar i 15:e min och gör 0-1 till Väsby.

Bara 3 min senare är Bryan Massa framme på ett friläge och sätter 0-2 i bortre hörnet efter 18 spelade min, det var Bryans 8:e mål i årets serie. Ett 0-3 mål låg i luften på en bra frispark en stund efter 0-2 målet

Efter en halvtimmes spel tvingas Mtaka Simba lämna banan efter en skada och in kom Martin Gustavsson.

Andra halvlek inleddes med en stor Väsby chans genom Bryan Massa. Sedan började hemmalaget sin upphämtning, i 54 min gjorde lagets skyttekung Viktor Olsson sitt 8:e mål då han gjorde hemmalagets
reducering till 1-2 med ett skott upp i nättaket.

Nästa hemmamål i 77 min var ett avslut som Thomas Thudin inte kunde hålla utan Mattias Wahls skott betydde 2-2.

Ännu värre skulle det dock bli, hemmalagets segermål i 80 min på straffspark, träffade först i överliggaren och sedan via Thuddes rygg in i målet. Riktigt snopet slut resultat efter fin första halvlek och en mindre bra andra halva.

Nu är det vila som gäller under två veckor, sedan startar träningen igen och dags för revansch mot KBK på hemmaplan söndagen den 31 juli kl 14.00

Startelvan - Thomas Thudin - Christoffer Eriksson - Jonatan Lundevall - Robin Palacios (63) - Osman Sow - Bryan Massa - Mtaka Simba (32) - Sal Jobarteh - Carl Nyström (K) - Jacob Ericsson (72) - David Fällman

Ersättare - Viktor Elfström (Mv) - Martin Gustavsson (32) - Daniel Ålund (72) - Robin Quaison (63) - Ryasu Alemayehu