Förlustmål i slutminuterna igen.
Försvararen Zurab Tsiskaridze en av de bästa i AFC

Måndagskvällens bortamatch mot IFK Norrköping på Arena Östgötaporten blev precis så tuff som väntat. Resultat: IFK Norrköping - AFC Eskilstuna 1 - 0 (0 - 0)

"Hålla i bollen och spela aggresivt" var AFC:s mittback Alex Michels ord före matchen
Pigg inledning av AFC som började med att högerbacken Daniel Björnkvist kom fram på sin kant och fick iväg matchens första avslut på mål efter 2.30 min.
Bra första kvart av AFC, dock inga avslut för något av lagen.

Jättechans för Buya i 24:e min som vänder bort IFK försvaret och sätter bollen i överliggaren och sedan i stolpen och ut, synd på en sådan bra prestation som var värd ett mål.
29:e min tungt avslut av vår kapten Eddahri, tyvärr utanför bortre stolpen. 4-0 i avslut till AFC efter 33 min spel.
Chidi Omeje avslut i 40:e min var en enkel sak för IFK målvakten.

6-1 i avslut för AFC i första halvlek, vilket är grymt bra på bortaplan. Tyvärr inga mål men nära var det. Tufft spel mot Omar Eddahri av framför allt gamle Sjölund som spelade fult hela halvleken på flera av våra spelare. Dock mera vårdat i andra halvan

Bra inledning även på andra halvlek, två-tre riktigt bra målchanser. Omar Eddahri bra  chans i 51:a min efter en lång soloraid, tyvärr gick avslutet rakt på IFK keepern.
Domarparodi i 53:e min. IFK spelaren kastar en boll som var över linjen i bröstet på AFC:s Tsiskaridze som får gult kort för maskning, domarparodi på hög nivå. Det skulle komma fler.
Omar Eddahri hade ett avslut i 70:e min, dock rakt på målisen.

Kanonräddning (puh) av Haghighi i 81:a min nere vid sin vänstra stolpe. Det var IFK:s första avslut på mål under matchen.
Kalabalik i IFK:s straffområde där ett utsträckt ben räddar hemmamålet från påhälsning.

RIDÅ:  87:e min kom så det som hänt så många gånger förut i slutet av årets Allsvenska,
IFK nick i mål efter hörna 1-0. Bra utdelning 2 avslut renderar i ett mål för hemmalaget.
Bäst i AFC var nog Tsiskaridse.

Domare: Kristoffer Karlsson
Publik: 6662

Startelvan:
Alireza Haghighi (mv) - Zourab Tsiskaridze - Alexander Michel - Daniel Björnkvist - Ludvig Öhman-Silverstedt - Omar Eddahri (K)(80) - Anel Rashkaj (75) - Abdul Razak - Andrew Fox - Chidi Omeje(70) - Mohamed Buyaka Turay.
Ersättare:
Tim Erlandsson (mv) - Emmanuel Frimpong - Michel Termanini - Sasa Matic (80) - Simon Alexandersson (70) - Jernade Meade - Thomas Piermayr (75)
Nästa match är sönd den 13:e aug borta mot AIK på Nationalarenan, Friends Arena kl 15:00