Försnack med Linderoth - inför Landskrona BoIS borta

Försnack med Linderoth - inför Landskrona BoIS borta

Skövde AIK inkasserade säsongens första poäng senat och det efter 3-3 i "säsongens första hemmamatch" på Borås Arena. Under lördagen väntar nästa match och denna gång är det Skåne som gäller då SAIK ställs mot Landskrona BoIS på Landskrona Idrottsplats med avspark 15:00.

Skövde AIK inledde säsongen med uddamålsförlust på Bravida Arena och det var mot Utsikten. Därefter skulle säsongens första hemmamatch ägt rum på Södermalms IP, men planen blev inte godkänd för spel på grund av snökaos och därför fick Skövde istället flytta hemmamatchen till Borås Arena och där kom också säsongens första poäng i den andra omgången och det efter en 3-3-match som var lika underhållningsrik som resultatet vittnar om. 

Fyra spelare osäkra till spel
Vi har fått några ord med Tobias Linderoth, huvudtränare för SAIK, och han ger oss en statusuppdatering kring truppen som lyder så här:
- Elias och Sörman är fortfarande inte i full träning. Hugo hade en känning idag, men han är med i truppen så vi får se imorgon hur han känner sig då. Samma sak med Rhöse, svarar Linderoth på frågan om läget i truppen.

Känslan inför matchen i Landskrona?
- Känslan är bra. Vi gjorde tre fina mål senast. Vi hade en period i matchen där vi inte försvarade oss bra tyvärr och vi hoppas att vi kan göra det bättre i matchen mot Landskrona BoIS.

När vi pratade efter matchen mot J Södra senat då hyllade du Hugo Engström för hans mål och inhopp. Är han ett namn för startelvan i denna match, om han är i speldugligt skick?
- Alla vi har i truppen är med och konkurrerar om startplatserna, om man presterar. Hugo är med och konkurrerar om platserna som flera andra. Han gjorde som sagt ett bra inhopp senast. Vi har en sund konkurrens i laget. Prestationerna och den fysiska statusen är avgörande om man ska starta. Hugo har haft en känning de senaste dagarna, så vi får se status på han när det närmar sig match, avslutar Linderoth. 

***

Skövde AIK mötte Landskrona BoIS två gånger i fjol och då vann man båda gångerna. 
Mötet i Landskrona slutade med SAIK-seger, 1-0 då och det var efter att man vunnit hemmamatchen med 2-0. 

Segermålet i Landskrona gjordes då av Villiam Granath, framspelad av Yoann Fellrath.
I förra omgången, mot Jönköping, fick Emil Bellander noteras för säsongens första mål och överlag hans första i SAIK-tröjan. Kanske är han, eller möjligtvis anfallskollegan Fellrath tänkbara matchvinnare denna gång i ett intressant möte mellan två lag som kommer jaga säsongens första trepoängare. 

Tuff säsongsinledning för hemmalaget
Hemmalaget Landskrona har tagit noll poäng av sex möjliga hittills. I premiären hade de en tuff uppgift genom att möta GIF Sundsvall borta och den matchen förlorades med 2-0. Därefter har Skåne-klubben haft Utsikten på besök här i Landskrona och då föll de med 3-1 i sin hemmapremiär.

Nu har de hemmamatch igen och detta mot ett SAIK som de i fjol inte lyckades göra mål på över två matcher och vi hoppas givetvis att Skövde håller den nollan intakt och att SAIK lämnar Landskrona IP med tre sköna poäng!
 

Johan Videll@johan_videll2023-04-14 21:58:27
Author

Fler artiklar om Skövde AIK