Försnack med Linderoth inför Östersund borta

Försnack med Linderoth inför Östersund borta

Skövde AIK gör fjärde raka bortamatchen på måndagskvällen då de möter Östersund på Jämtkraft Arena. En av dessa fyra matcher skulle ägt rum i Skövde, men på grund av snökaos flyttades den till Borås Arena och detta gör att SAIK nu gör en ny bortamatch och detta en tuff sådan.

Östersund har startat Superettan 2023 med fem poäng av nio möjliga. Hemmalaget har en seger och två kryss i bagaget hittills och den seger de tog kom senast då de på ett imponerande sätt slog GIF Sundsvall, i Sundsvall också, med 3-0. 

I premiären hade ÖFK besök av GAIS och den matchen slutade oavgjort efter 1-1 som slutresultat och därefter har Jämtlands-laget även en 0-0-match borta mot Örebro. Detta innebär alltså att hemmalaget på Jämtkraft Arena är obesegrade hittills och bakåt har de endast ett insläppt mål på över 270 minuter fotboll, vilket är starkt gjort med tanke på vilka lag de mött.

Skövde AIK som är bortalag för fjärde matchen i rad (hemmamatchen på Borås Arena räknar vi inte som någon hemmamatch) då det blev neutralt gräs i mötet med Jönköping Södra, kliver in i denna bortamatch som underdogs. SAIK, som förvisso vann här i fjol med 3-2, har den här säsongen fått en tuff start på seriespelet och på poängkontot just nu finns en ynka poäng av nio möjliga och målskillnaden landar hittills på 3-6 och då ska vi också säga att samtliga tre mål från Skövde AIK gjordes i Borås där de stod som hemmalag mot J Södra, men i övriga två bortamatcher, mot Utsikten i premiären och mot Landskrona BoIS senast så har det blivit både noll poäng och noll mål framåt.

Vi har fått en pratstund med huvudtränare Tobias Linderoth inför måndagens match i Östersund och han har följande rapport att ge oss inför avspark.

Hur har veckan varit?
- Veckan har varit väldigt bra. Vi har tränat på riktigt bra och haft några fysiskt tuffa pass där vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel.

Vad är känslan inför matchen?
- Vi har alltid en bra känsla när vi ska spela match. Vi vet att det blir att jobba stenhårt för att få med oss nånting hem.

Läget i laget?
- Läget i laget är bra. Det är nog första gången i år då vi har haft truppen helt intakt, även om några precis kommit tillbaka från skada.

Östersund har bara ett baklängesmål hittills. Hur ska ni överlista deras defensiv?
- Vi ska först och främst jobba hårt i vårt försvarsspel och sen så måste vi vara effektiva framåt när vi själva får chansen. Vi vet att vi skapar chanser varje match, men vi behöver omsätta dem till mål. 

 Linderoths målsättning inför säsongen 2023

Johan Videll@johan_videll2023-04-23 21:53:00
Author

Fler artiklar om Skövde AIK