Först någonsin i Premier League
Rebecca Welch blir historisk den 23 december när hon dömer Premier League.

Först någonsin i Premier League

Hon har gjort det förut och den 23 december gör hon det igen. Den brittiska domaren Rebecca Welch blir då första huvuddomare att döma i Premier League någonsin.

40 år gammal är Rebecca Welch välmeriterad när det kommer till att döma matcher. Till vardags håller hon till i högstaligan för dammer i England (WSL) och i sommras dömde hon flera matcher i VM i Nya Zeeland och Australien. På meritlistan har hon även tidigare dömt herrmatcher, i den brittiska fjärdedivisionenj (League Two). Något som redan då var historiskt då ingen kvinna hade gjort de tidigare. Tidigare i år blev hon även första kvinnliga fjärdedomare i Premier League i mötet mellan Manchester United och Fulham.

Nu står det klart att Rebecca Welch skriver historia på nytt. Dagen innan julafton, den 23 december, blir hon första kvinna någonsinn att som huvuddomare döma en match i herrarnas högstaliga i England. i Matchen mellan Fulham och Burnley i Premier League är det bara att bänka sig framför TVn 16:00 för att bevittna historia. 
– Jag är glad över att se utnämningen av Rebecca Welch att döma sin första match i Premier League, berättade PGMOLs COO, Howard Webb om nyheten.


TV: Mötet mellan United och Fulham tidigare i år – Rebecca Welch som fjärdedomare

SVENSKAFANS.COM2023-12-15 20:47:00

Fler artiklar om SvenskaFans