Första förlusten kom mot Akropolis
Mikael Hjelmberg förklarar varför det slutade som det gjorde

Första förlusten kom mot Akropolis

 


Väsby fotboll fick sig en liten pratstund med Väsbys tränare Micke Hjelmberg efter förlusten mot Akropolis

Hur är känslan efter matchen nu när första förlusten är ett faktum?

 - Det är aldrig kul att förlora fotbollsmatcher. Självklart är vi besvikna över resultatet, men idag är vår prestation inte tillräckligt bra över 90 minuter och då kan man förlora matcher mot bra lag som Akropolis.

Var segern rättvis anser du?

  - Jag vet inte om rättvisa är en bra term för att sammanfatta fotbollsmatcher! Akropolis gjorde ett mål och vi gjorde inte något. I slutändan handlar det om prestationer på planen. Vi skapar flera klara målchanser än Akropolis. Vi har två bollar inne som döms bort, en i stolpen och ytterligare två väldigt bra målchanser som vi inte förvaltar. Dom förvaltade sitt läge, samtidigt som jag tycker att vi inte försvarar oss tillräckligt bra just vid det tillfället.

Vad behöver förbättras i ert spel?

  - Vårt passningsspel kom inte upp i normal standard idag. Vi har en väldigt bra period i början av andra halvlek där vi flyttar bollen snabbt. Då är det få lag som hänger med! Tyvärr hade vi för få sådana perioder i matchen. Generellt så tycker jag att vårt försvarsspel har varit väldigt stabilt och bra, men idag blir vi lite för passiva  vid en situation och en skicklig motståndare utnyttjar det. Det är väldigt små marginaler oftast som avgör, marginaler som jag tror man kan påverka. Marginaler används ofta som ursäkt när man förlorat, men vi har också fått marginalerna med oss i matcher som vi vunnit, för att vi förtjänat det.

Nu har ni två matcher i rad utan vinst. Är du orolig för att ni är inne i en dålig trend?

  - Ja, ingen i Väsby kommer kunna sova på flera dagar. Kommer vi någonsin att vinna en fotbollsmatch igen? Nejdå, man är sällan så dålig som man kan tycka att man är när man förlorat en match, och man är sällan så otroligt bra som man lätt kan tycka när man vinner. Man ligger ofta någonstans däremellan. Idag förlorade vi mot Akropolis, i nästa omgång har vi Boden hemma och nu ska vi se till att göra en bra träningsvecka och gå stenhårt fram för att besegra Boden. Om vi lyckas med det så kan det bli starten på en ny bra trend. 

Till sist, kommer Väsby vara ett topplag i Norrettan året?

  - Vi vet att vi har kapaciteten att besegra alla lag i den här serien. En serie som förövrigt känns väldigt jämn. Vi kan bara påverka vår egen prestation och vi vet att vi har kvaliteter i laget som gör att om vi jobbar för att få marginalerna med oss i fortsättningen som har vi bättre möjligheter att bli ett topplag än om vi tror att marginalerna ramlar ner från himlen och ger oss en massa sköna gratispoäng.

 

Startelva:
Thomas Thudin – Daniel Sundgren, Calle Nyström, David Fällman, Mtaka Simba – Robin Palacios, Sal Jobarteh, Jonathan Lundevall – Jakob Ericsson -  Mattias Genc, Osman Sow

Byten: 
Robin Palacios – Emil Skogh (45), David Fällman – Daniel Ålund (70), Mattias Genc – Bryan Massa (75)

Mål:
1-0 min (19)

 

 
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-05-23 13:06:35
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna